Alpesi sí

Marcel Hirscher nyert - fokozódnak az izgalmak a kristálygömbért

  • VNA

Az osztrák Marcel Hirscher nyerte meg a szombati banskói versenyt, így továbbra is háromesélyes a férfi Világkupa sorsa.

A bulgáriai Banskóban szombaton óriás-műlesiklásban rendeztek versenyt, ahol az osztrák Marcel Hirscher mindkét futamban remekül szerepelt, így győzött. A múlt hétvégén Szocsiban rendezett fordulót kihagyó Hirscher ezzel 100 pontot szerzett, és nagyban javította esélyeit az összetett Világkupa megnyerésére. A hétfői térdműtéte miatt a versenyt kihagyó Ivica Kostelic ugyan még vezeti a rangsort, de előnye alig hatvan pont a most szintén távol maradó svájci Beat Feuz és 118 pont Hirscher előtt.

Az osztrák Marcel Hirscher hetedszer nyert idén versenyt, közelít Kostelichez is - Fotó: fisalpine.com

A futam tragikus hőse az amerikai világbajnok Ted Ligety lett, aki az első futam után még vezetett ugyan, de másodikra kaput tévesztett, kiesett és ezzel a szakági Világkupát is elveszítette Hirscherrel szemben. Az osztrák síző ezzel idei hetedik sikerét aratta, a mögötte végző olasz Blardone pedig szintén folytatta jó sorozatát, ő most zsinórban harmadszor állt dobogóra ebben a szakágban.

A nap szenzációját viszont a mindössze 20 éves osztrák Marcel Mathis okozta, aki az első sorozat 26. helye után jött fel a harmadik helyre és ezzel életében először állhatott Világkupa verseny dobogójára. Vasárnap Banskóban egy műlesikló verseny következik, ami Hirscher számára újabb remek lehetőség lesz ponthátránya csökkentésére.

Alpesi sí Világkupa - Bansko (BUL)
férfi óriás-műlesiklás
1. Marcel Hirscher (AUT) 2:25,35
2. Massimiliano Blardone (ITA) +1,39 mp
3. Marcel Mathis (AUT) +1,46 mp
4. Aksel Lund Svindal (NOR) +1,68 mp
5. Hannes Reichelt (AUT) +1,90 mp
6. Andre Myhrer (SWE) +1,92 mp
A szakági Világkupa állása: 1. Marcel Hirscher (AUT) 465 pont, 2. Ted Ligety (USA) 384 pont, 3. Massimiliano Blardone (ITA) 258 pont, 4. Phillipp Schörghofer (AUT) 214 pont, 5. Alexis Pinturault (FRA) 210 pont, 6. Hannes Reichelt (AUT) 197 pont
Az összetett Világkupa állása: 1. Ivica Kostelic (CRO) 1043 pont, 2. Beat Feuz (SUI) 973 pont, 3. Marcel Hirscher (AUT) 925 pont, 4. Aksel Lund Svindal (NOR) 741 pont, 5. Didier Cuche (SUI) 661 pont, 6. Hannes Reichelt (AUT) 650 pont