Alpesi sí

Nadia Styger visszavonul

  • VNA

Tavaly novemberi súlyos sérülése miatt bejelentette visszavonulását a svájciak alpesi sízője, a 32 esztendős Nadia Styger.

Hosszas vívódás után a svájci Sattelben tartott sajtótájékoztatón bejelentette visszavonulását a svájci síző, Nadia Styger. A lesikló specialistának számító 32 esztendős versenyző hét hónappal ezelőtt szenvedett nyílt lábszárcsonttörést Kanadában, sérüléséből pedig azóta sem tudott felgyógyulni. „Túlságos nagy lenne a csalódásom, ha nem tudnám a lábamat 100%-osan terhelni. Sajnos már nem vagyok annyira fiatal, hogy arra gondoljak, hogy egy teljes szezon kihagyása is belefér még a karrierembe. Ezt az opciót amúgy sem gondoltam sohasem megvalósíthatónak.” – mondta szomorúan Styger, akinek ugyan fájdalmai már nincsenek, így különösebb panasz nélkül kezdhette meg az edzéseket.

Styger junior világbajnoki bronzérmet szerzett 1997-ben lesiklásban, emellett pedig négy Világkupa versenyt is meg tudott nyerni több mint egy évtizedes karrierje során. Nem tartozott a szerencsés versenyzők közé, hiszen a nagy világversenyeken rendre hajszállal maradt le a dobogós helyekről. A 2007-es are-i világbajnokságon lesiklásban negyedik, a torinói olimpián ugyanebben a szakágban ötödik lett, míg a tavalyi vancouveri olimpián szuperóriás-műlesiklásban a hatodik helyen végzett. Jövőbeni tervei között egy fitnesz stúdió megnyitása szerepel, amely szeptemberben „stygi-fit-sattel” néven nyílik majd meg.