Alpesi sí

Megvan a német csapat a vb-re

  • VNA

Kijelölték a német alpesi sí válogatott világbajnoki keretét. Két olimpiai bajnok, Viktoria Rebensburg és Maria Riesch is harcolhat majd az érmekért Garmisch-Partenkirchenben.

Vasárnap a Német Síszövetség (DSV) kihirdette a kedden Garmisch-Partenkirchenben kezdődő alpesi sí-világbajnokságon szereplő keretet. A 15 fős listán természetesen ott szerepel a kétszeres olimpiai bajnok Maria Riesch és a szintén a világbajnokság városában született Felix Neureuther neve is.  A férfiaknál öt sízőt neveztek a németek, annak ellenére, hogy az idei Világkupa sorozatban mindössze egyetlen sízőjük (éppen Neureuther) teljesítette a kvalifikációs szintet.

A hölgyeknél csak egyetlen olyan indulót nevezett a DSV, aki nem teljesítette a szintet, mégpedig a fiatal Lena Dürr. Bár ott szerepel a listán, kérdéses az óriás-műlesiklás címvédőjének számító Kathrin Hölzl szereplése, aki hátproblémái miatt továbbra is bizonytalan, hogy elindulhat-e a vb-n. Egyetlen számban egy nemzetből négy induló lehet, kivéve azokat a számokra, ahol a legutóbbi győztesüket is nevezik. A németek így a hölgyek óriás-műlesikló (Hölzl a címvédő) és műlesikló (Maria Riesch miatt) számában nevezhetnek öt versenyzőt. A német alpesi sízők három érmet szeretnének megszerezni a hazai rendezésű világbajnokságon, amely hétfőn este a hivatalos megnyitóval veszi majd kezdetét.

A német alpesi sí válogatott női kerete:
Fanny Chmelar (SC Partenkirchen)
Katharina Dürr (SV Germering)
Lena Dürr (SV Germering)
Christina Geiger (SC Oberstdorf)
Kathrin Hölzl (WSV Bischofswiesen)
Nina Perner (Rheinbrüder Karlsruhe)
Viktoria Rebensburg (SC Kreuth)
Maria Riesch (SC Partenkirchen)
Susanne Riesch (SC Partenkirchen)
Gina Stechert (SC Oberstdorf)

A német alpesi sí válogatott férfi kerete:
Fritz Dopfer (SC Garmisch)
Felix Neureuther (SC Partenkirchen)
Stefan Luitz (SC Bolsterlang)
Andreas Sander (SG Ennepetal)
Tobias Stechert (SC Oberstdorf)