Afrikai Nemzetek Kupája

Kár bármilyen tippet is túlbonyolítani az Afrika Kupán?

  • varin

A torna favoritja, Szenegál a szintén győzelemmel kezdő Guineával találkozik péntek kora délután.

Pénteken folytatódik a második forduló az Afrika Kupa csoportkörében, amely abból a szempontból érdekes lehet, hogy papíron már lesznek olyan mérkőzések, ahol nem minden csapat számára tökéletes a 0-0. Hogy a növekvő tét gólokban is megmutatkozik-e majd, abban kételkedünk, mindenesetre rögtön egy olyan találkozóval kezdünk, ahol igazság szerint a remi mindkét fél fix továbbjutását jelenti.

3705357

Ráadásul ugyanazzal a hatalmas problémával küzd mindkét csapat, hiszen betegség miatt többen is hiányoznak majd a kulcsemberek közül. Szenegálnál Sarr (40/9), Koulibaly (53/0), Nampalys Mendy (8/0), Diédhiou (18/9), Ciss (29/0), Édouard Mendy (16/0), Papa Sarr (4/0), Thiam (3/0) és Dieng (3/0) is maródi.

Ez elsősorban hátul okozhat problémát, hiszen Ciss és Koulibaly messze a két legrutinosabb bekkje a csapatnak, Méndy pedig a kezdő kapus.

Ami Guineát illeti, már a kontinensviadalra is igen tartalékos csapat utazott el, így még a rendkívül gyenge és szintén tartalékos Malawi legyőzése is korrekt eredmény Naby Keita csapatától.

Láthattuk az első meccsen, hogy még ez az erős szenegáli csapat, Sadio Manéval sem tud kreatív támadójátékot nyújtani, a helyzet pedig most sem lesz egyszerű. A favorit gárda nagyon tartalékos lesz hátul, a döntetlen pedig biztos továbbjutást jelentene, amely után a harmadik meccsen már lehetne is tartalékolni.

Ezen az Afrika Kupán nem kell különösebb ok, hogy keressük a 0-0, 1-0 jellegű meccseket, márpedig egy góltalan remi itt mindkét fél számára tökéletes lenne. A nyerő taktikánk már csütörtökön elkezdett profitot termelni, így most sem hagyjuk ki ezt a lehetőséget.

Nem lennénk meglepődve azon sem, ha Szenegál topfavoritként is a védekezésre helyezné a hangsúlyt, így pedig maradhatunk a sablontippeknél.

{"headTitle":"Szenegál-Guinea","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-13 14:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Pontos végeredmény: 0-0","odds":"5.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Pontos végeredmény: Szenegál 1-0","odds":"4.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3705357] 2022-01-14 14:00:00 Szenegál - Guineax;