VB 2014

Drogbáék és az afrikai bajnok nigériaiak is ott lesznek Brazíliában

Elefántcsontpart 1-1-es döntetlent ért el Szenegál ellen a jövő évi labdarúgó-világbajnokság afrikai selejtezősorozatában, 4-2-es összesítéssel kijutott a tornára. Nigéria hazai pályán 2-0-ra legyőzte Etiópiát, az Afrika Kupa idei győztese 4-1-es összesítéssel váltotta meg brazíliai repülőjegyét.

Kalou (b) szerezte a mindent eldöntő gólt - Fotó: fifa.com

Elefántcsontpart ugyan 3-1-re megnyerte a párharc első felvonását, de az idegenben lőtt gól miatt reménykedhettek a szenegáliak. Alain Giresse együttese a 77. percben büntetőből előnybe került, ami azt jelentette, hogy egy újabb góllal ők ünnepelhettek volna. Végül a hosszabbítás legvégén Salomon Kalou egyenlített. A találkozót a marokkói Casablancában játszották le, FIFA-eltiltás miatt a dakari stadionban nem lehet mérkőzést rendezni. Az elefántok 2006 és 2010 után történetük során harmadszor lesznek ott a futballvilág legrangosabb seregszemléjén.

Nigéria két pontrúgással döntötte el a meccset: a 20. percben Victor Moses büntetőből szerzett vezetést, a 82. percben Victor Obinna szabadrúgásból állította be a végeredményt. A Szuper Sasok ötödször jutottak ki világbajnokságra (először 1994-ben), eddigi legjobb eredményük a nyolcaddöntő (1994, 1998).

VB 2014
Afrikai selejtezősorozat, 3. forduló, visszavágók
INFO Nigéria-Etiópia 2-0 (1-0)
Továbbjutott: Nigéria, 4-1-es összesítéssel.
 
INFOSzenegál-Elefántcsontpart 1-1 (0-0)
Továbbjutott: Elefántcsontpart, 4-2-es összesítéssel
 
Vasárnap:
INFO Kamerun-Tunézia (az első mérkőzésen: 0-0)
Kedd:
INFO Egyiptom-Ghána (az első mérkőzésen: 1-6)
INFO Algéria-Burkina Faso (az első mérkőzésen: 2-3)