Olasz Kupa

Derby d'Italia a kupadöntőben! - mi kell még? Hát néhány jó tipp!

  • varin

Utolsó lehetőségnek tűnik ez a meccs, hogy bármelyik csapat is rangos kupát nyerjen az évben.

20220510110859

Ugyan a milánói vitrinben ott díszeleg egy Szuperkupa, így trófea nélkül már nem zár az Inter, azért a helyzet korántsem üdvözítő. Noha a bajnokságnak favoritként vágott neki a címvédő, 2 körrel a vége előtt úgy tűnik, a gonosz testvér elcseni a Scudettót Simone Inzaghiék elől, ráadásul a BL-ben is hamar kipottyant a Nerazzurri, így a szezon megmentéséhez kellene az az Olasz Kupa. Ahogyan nagyon kell a Juventusnak is, így pedig egy, a szokásosnál is keményebb Derby d'Italia vár ránk!

3703829

Noha igazi klasszikusról beszélünk, hiszen az Inter 13, a Juventus 20 döntőt játszott eddig, az utolsó fináléhoz egészen 1965-ig kell visszamásznunk az időben, amikor is 1-0-ra nyert a Juventus Rómában. Ez volt a két csapat második döntője az 1959-est követően, így a Coppa történetében harmadszor, 57 év elteltével rendeznek ismét derbit az aranyéremért.

A favorit az elmúlt évek teljesítménye miatt teljesen jogosan az Inter, amely idén is 4 bajnoki pontot és egy Szuperkupát csent el a Juventustól, vagyis nyugodtan mondhatjuk, hogy dominálja a párharcot a közelmúltban a milánói gárda. A két fél utolsó kupatalálkozóján viszont az Öreg Hölgy örülhetett, hiszen tavaly a negyeddöntőben 2-1-es összesítéssel a Zebrák jutottak tovább, majd végül nyerték is meg a döntőt.

Hogy melyik fél számára fontosabb a serleg, az nem egyértelmű, de az sem, ki várhatja jobb szájízzel a meccset. A Juventus vereségből érkezik, amelyet ugyan kissé tartalékosan szenvedett el, ráadásul totálisan tét nélküli meccsen, míg az Inter az Empoli ellen kellett vért izzadjon a bajnoki reményeket életben tartó győzelemért. A milánóiak ráadásul nem pihenhetnek, 180 percnyi betonkemény futball vár még rájuk a Serie A-ban, ahol egyetlen hiba a város túlsó felébe szállítaná az aranyérmeket.

[3703829] 2022-05-11 21:00:00 Juventus - Interx;10

Ami a várható összeállításokat illeti, Paulo Dybala annak ellenére is ott lehet a kezdőben, hogy jövőre már az ellenfelet erősíti, de az argentin gólvágó mellett Morata és Vlahovics is kezdhet, míg a túloldalon Lautaro Martínez ezúttal Joaquin Correát kaphatja bajtársul - vagyis a pályára lépő öt támadóból 3 is gaucho lesz. Egyébiránt a Juvénál elsősorban a védelem összetétele kérdéses, illetve ha Allegri hű marad önmagához, akkor Mattia Perin kezdhet a háló előtt.

Nagy barátkozásra ne számítsunk, ennek megfelelően oda is csaptak a fogadóirodák egy laza 6,5-es line-t a lapokra. Idén 3 meccsen (azaz pontosabban 300 perc alatt) 21 lapot szorgoskodtak össze a felek, amelyből különösen utóbbi bajnoki sikerült paprikásra.

A kupadöntőt dirigáló Paolo Valeri sem tartozik a szelíd elemek közé, ő legutóbb egy tavaly januári kupatalálkozót dirigált, 9 lapot felmutatva a 2-1-re végződő Inter-Milanon.

A line magas, de mivel szoros meccset várunk, a két csapat múltja is adott és a spori sem rossz, így 3-3 sárgát csak megszavazunk az úriembereknek, amelyhez kellő pikáns fűszer lehet egy kiállítás is, abból ugyanis három is volt az utolsó négy randevújukon.

{"headTitle":"Juventus-Inter","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-11 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bet Builder: Juventus 2 lap felett + Inter 2 lap felett","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Lesz kiállítás","odds":"3.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3703829] 2022-05-11 21:00:00 Juventus - Interx;