Foci-vb 2022

Két duplázós tippötletünk is van a dán-osztrákra

Dánia gyakorlatilag kint van a vb-n, de kedden matematikailag is pontot tehet a selejtező végére.

Az egész 2022-es vb selejtezősorozat talán legkiemelkedőbb teljesítményét produkálja eddig az Eb-elődöntős dán válogatott, amely hét forduló után hét győzelemmel és 26-0-s (!) gólkülönbséggel vezeti az F jelú csoportot. Ugyan matematikailag még nem biztos a dánok első helyet, de a gyakorlatban már az, kedden este az osztrákok elleni hazai találkozón pedig végképp lerendezhetik ezt a kérdést. 

3495272

Természeten a fogadóirodáknál óriási favoritok az északiak, hiszen 1.50-nél magasabb szorzón nem nagyon lehet a hazai kimenetelt fogadni. Az osztrák csapat ugyan a sorsolás pillanatában masszív favorit volt a második helyre, ám a sógorok kaotikus szereplése miatt csak a negyedik helyen állnak jelenleg, ha pedig pont nélkül maradnak Koppenhágában, alighanem lecsúsznak a vb-szereplésről is - legalábbis ami a vb-selejtezős kijutást illeti, a pótselejtezők során ugyanis még bizonyíthatnak.

Csapathírek

A pár nappal ezelőtti csapatokhoz képest nincsen komoly változás egyik oldalon sem, nagyjából olyan kezdőkre lehet számítani, mint a moldáv illetve a feröeri csapat ellen. 

Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy az osztrák csapatból hat olyan játékos is hiányzik, akik meghatározó labdarúgói ennek a mostani generációnak: Philipp Lienhart, Marko Arnautovic, Christoph Baumgartner, Aleksandar Dragovic, Valentino Lazaro és Andreas Ulmer sem állhat a válogatott rendelkezésére. 

 

Mire érdemes fogadni? 

Bár az osztrákok Feröeren magabiztosan hozták a kötelezőt, mégsem gondoljuk, hogy fel tudnának nőni ahhoz a feladathoz, ami most Dánia jelent. Az északiak hatalmas menetelésben vannak, nagyon összeállt a társaság, az eredmények pedig jönnek, így az önbizalmuk nagyjából az egekben lehet. 

Ahogy fentebb írtuk, Dánia egy hazai győzelemmel bebiztosíthatja csoportelsőségét a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül, ami azt is jelenti, hogy novemberben a szakmai stáb a maradék két találkozót a kísérletezésre is felhasználhatja akár. 

Ausztria motivációja erősen kérdéses, hiszen a második helyre szinte lehetetlen odaérnie, míg a Nemzetek Ligája-szereplés miatt a pótselejtező gyakorlatilag biztos. A bécsi meccsen az első félidőben még jól tartották magukat sógoraink, de a fordulás után végül átgázolt rajtuk a dán henger, valami hasonló forgatókönyvet most is el tudunk képzelni, legalábbis abból az aspektusból, hogy a második játékrész hozhat több találatot. 

{"headTitle":"Dánia - Ausztria ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-10-12 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dánia 1-2 góllal nyer ","odds":"1.98","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Legtöbb gólos félidő - 2. félidő ","odds":"2.11","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3495272] 2021-10-12 20:45:00 Dánia - Ausztriax;