Sportfogadás

Rengeteget tanulhattunk fogadóként ebből az őrült meccsből!

  • varin

A szerda esti Szlovákia-Dánia mind a pre-match fogadások, mind az élő fogadások szerelmeseinek sok tanulsággal szolgálhatott.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy régen tartotta lázban a fogadókat annyira sportesemény, mint szerda este egy egyszerű barátságos mérkőzés. A Nagyszombaton lejátszott Szlovákia-Dánia találkozó ugyanis hatalmas felhajtást és érdeklődést váltott ki a játékosokból, pontosan azok miatt a tényezők miatt, melyekről mi is beszámoltunk a beharangozó cikkünkben. Most utólagosan is értékeljük kicsit a látottakat, a mérkőzés ugyanis remek tanulsággal szolgálhat a kezdő, de talán a haladó sportfogadóknak is.

Fotó: MKBET

Szeptember 3-án nyitottak a piacok a mérkőzésre, és ahogyan várni is lehetett, nagyjából háromesélyes mérkőzésről volt szó az irodák szerint is. Egy tét nélküli meccs, a Nemzetek Ligájára való felkészülés jegyében, két hasonló erősségű csapat között, eddig tehát nincsen semmi meglepő. Kedden reggel robbant azonban a hírbomba, a dánok legjobbjai nem állnak ki Christian Eriksen ügye, valamint a válogatott utaztatási nehézségei miatt, és a sztárjátékosok a dán első- és másodosztály futballistáit is összefogásra szólították.

Az oddsok természetesen világgá repültek, a dánok sikerének szorzója ötszöröződött, míg a szlovákoké 1.10 alá csökkent. Ahogy áramlottak a különböző információk, egyre módosultak a szorzók és a hendikep határai. A leggyorsabbak az oddsmódosításokat követően még -1.5-ös határon nyerethették a hazaiakat, míg akik a meccs előtt fogadtak, nekik már csak -4-es szorzó állt rendelkezésükre, ráadásul 1.70-es szorzón.

Gondoljunk csak bele, ez ugyanazon információk birtokában 2.5 gólos különbséget jelent, amelyet a beérkező tétek módosítottak el ilyen irányba.

A mérkőzés kezdetéig számos olyan nyilatkozat és adat érkezett, amely nem hagyta nyugodni a sportfogadókat, arra gondolván, hogy akár 5-6 gól is lehet közte. A futsalosokkal és harmad-, negyedosztályú játékosokkal érkező dánokat egy megbízott edző vezette, aki a sajtótájékoztatón már előre mentegette sajátjait, olyanokkal, minthogy a játékosok most találkoztak életükben először egymással és neki kellett megkérdeznie őket, hogy milyen poszton is játszanak és mennyit bírnak.

A sok későn befolyó összeg és a korai, nagy tétes fogadók tehát eltolták egy olyan határig a line-t, amely már a lélektani számon túl volt.

Eközben pedig a -1.5-ös, -2-es határon fogadók gyakorlatilag pénzük 70-80%-án kivehették a fogadásokat a cashout-opciónak köszönhetően.

Az hamar kirajzolódott a mérkőzésen, hogy a dánok képzettségben messze elmaradnak a szlovákoktól, ám a tudásbeli különbséget valamelyest egalizálták a lelkesedésükkel, amely viszont a hazaiakra kevésbé volt jellemző. Bár minden mutatóban messze felülmúlták a szlovákok a dánokat, látszott, nem törekednek Hamsíkék az ellenfél megsemmisítésére. Tették ráadásul mindezt úgy szomszédaink, hogy erős kezdővel álltak ki, így joggal lehetett arra gondolni, hogy a fordulás után még kisebb lesz a csapatok között a különbség, még úgy is, hogy lehetett sejteni, hogy erőnléttel nem bírják majd úgy a vendégek.

Az oddsok azonban nem követték le különösebben a játék képét, még a 70-75. perc környékén is 1.20-1.30-as szorzó volt arra, hogy a szlovákok szerzik a következő gólt. Végül így is lett, 3-0-val hozták le Makék a meccset egy nevetséges öngóllal, de szó sem volt itt hatalmas különbségekről és megszégyenítésről.

Mit tanulhattunk ebből a mérkőzésből mi, sportfogadók?

  • Ha egy hírt, információmorzsát nem tudunk időben lereagálni, kisebb eséllyel találunk value-t a mérkőzésben. A fogadóirodákat nagyon nehéz megverni egy ekkora piacon, ha pedig késve fogadunk, az esélyünk is csökken.
  • Ha egy olyan mérkőzésre fogadunk, amelynél biztosak vagyunk benne, hogy a piac szélsőséges módon eltolja a line-t vagy az oddsokat, érdemes nagyobb tétet kockáztatni az esetleges meccs előtti visszafogadás vagy cashout miatt. Ha aránylag magas, biztos profitot tudunk realizálni még az előtt, hogy elkezdődne a mérkőzés, tegyük meg a kifizettetést.
  • Minden megváltozhat, ha egy mérkőzést élőben nézünk. Jelen helyzetben is hamar megmutatkozott, hogy nem lesz óriási különbség a csapatok között, így könnyedén találhattunk value fogadásokat akár a mérkőzés korai, akár a kései szakaszában.

Érdemes tehát hideg fejjel gondolkozni, ha fogadásra adjuk a fejünket, mert hajlamosak vagyunk felülértékelni egy-egy információ jelentőségét, még akkor is, ha a bukmékerek már régen beleépítették azt a szorzóikba. Az információk felhasználásának fontosságáról van egyébként egy remek cikkünk!

Ha viszont nem akarsz egész nap ilyen információkat keresni, érdemesebb lehet pénzedet a profikra bízni. Nem véletlen, hogy a mérkőzésre a Logibet mindkét master tippmestere, varin és mr.blonde is nyerő tippet tudott adni, ők ugyanis hideg fejjel tudták értékelni a tényeket és az oddsokat.

Ha csatlakoznál te is a Logibet nyerő táborához, továbbra is mindössze 19 eurós havi díjon teheted ezt meg, amelyért minden tippmester minden tippjéhez hozzáférhetsz.

Kattints a képre és csatlakozz a nyerők táborához!