Serie A

Nehéz lenne már kötelezőről beszélni Ronaldóéknál

  • varin

Torinóban elengedték a Scudettót, és már nehéz arról beszélni, hogy bárkit könnyedén legyőzhetnek a Zebrák.

Eredetileg a Lazio-Torino beharangozójával készültem, ahol a koronavírus által tizedelt Bikák ellen hendiztünk volna, ám jó olasz virtushoz híven még a meccsnap reggelén sem tudhatjuk biztosra, lejátsszák-e a 90 percet. Ez persze nem meglepő az őszi Juve-Napoli után, amikor a stadionban várták a végül meg nem érkező délieket, így jobb esetben 6-7 tájékán már tudjuk, mi a helyzet. Mindenesetre hogy ne maradjunk olasz beharangozó nélkül, lássuk a Juve (elvileg) kötelezőjét.

{"headTitle":"Juventus-Spezia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-03-02 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Juventus","odds":"1.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"6.34","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Spezia","odds":"13.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Nagyjából február végére érkeztünk el odáig, hogy a Zebrák fanatikusai "hivatalosan" is lemondtak a Scudettóról, megemlékezve a zsinórban megszerzett bajnoki címeket és elfogadva, hogy új uralkodója lesz Itáliának. Ugyan a differencia a vesztett pontok alapján "csak" hét pont az Intertől, ám sem azt nem látni, hogy az Öreg Hölgy végigveri a mezőnyt és hibátlan utolsó 15 meccset hoz le, sem pedig azt, hogy a milánóiak meglepő botlásokkal könnyíti meg a Juve helyzetét. A realitás pedig idén tényleg azt mutatja, hogy a Juve számára a 2-3. hely lehet realitás.

"Csalódottak vagyunk, mert hiába szereztünk vezetést, nem sikerült megtartanunk az előnyt. A rutintalanság kiütközött néhány játékosnál, ez pedig pontokba került. Kértem a rutinosabbakat, mint Cristiano Ronaldo vagy Alex Sandro, hogy beszéljenek többet a pályán, irányítsák a fiatalokat, de sajnos ez sem volt elég" - nyilatkozta Pirlo mester a veronai remi után.

És bizony irigylésre méltó helyzetben ezúttal sem lesz az Öreg Hölgy, hiszen a Spezia ellen Dybala, Arthur, Cuadrado, Chiellini, Bonucci és Morata is hiányzik majd, így a védelem ismételten nagyon vegyes összetételű lehet.

[3429063] 2021-03-02 20:45:00 Juventus - Speziax

A Spezia pedig nem egy könnyedén verhető ellenfél, a csapat első évében valószínűleg gond nélkül harcolja ki a bennmaradást. Saponaráék nemrég a Milant győzték le, de szoros meccset játszottak a Romával, amely csapatot a kupából is kiütötték, de hozták már el a 3 pontot a Maradonából és az Inter ellen is csak 2-1-re kaptak ki.

Semmi vesztenivalója a Speziának és idén többször láttuk már bátran játszani ezt a csapatot. Ha ugyanúgy kapnak egy négyest, ahogyan ősszel hazai pályán, akkor sincs katasztrófa, nekik nem itt kell megszerezniük a bennmaradáshoz szükséges maradék néhány pontot.

Bátor játékra számítunk, ami egy borzalmasan hektikus Juve-védelem ellen elég lehet egy gólra, és egyáltalán nem vagyunk biztosak abban sem, hogy Ronaldóéknak sokkal több válaszuk lesz erre.

{"headTitle":"Juventus-Spezia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-03-02 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Spezia 0.5 gól felett","odds":"1.84","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3429063] 2021-03-02 20:45:00 Juventus - Speziax;