NB I

Volt Real-játékos lett a PMFC edzője

Robert Jarni, a Real Madrid és a Juventus egykori játékosa lett a pécsi labdarúgócsapat vezetőedzője. A baranyai klub két és féléves szerződést kötött a horvát szakemberrel.

Robert Jarni a Pécs új vezetőedzője / pmfc.hu

Robert Jarni Csáktornyán született, pályafutását a Hajduk Splitben kezdte, ahol 128 bajnokin lépett pályára. Ezután megfordult Olaszországban és Spanyolországban: játszott a Bariban, a Torinoban, a Juventusban, a Real Betisben, a Real Madridban és a Las Palmasnál. Futballista karrierjét a Panathinaikoszban zárta.

Visszavonulása után, 2007-ben, a Hajduk Splitnél kezdett el dolgozni másodedzőként, megfordult az Istra 1961-nél, majd a Hajduk Split U19-es csapatának edzője lett, legutóbb a bosnyák FK Sarajevót irányította. A Pécs együttesével két és fél éves szerződést kötött, munkáját Kulcsár Árpád és Sasa Glavas segíti majd. Az első edzést már meg is tartotta.

"A legfontosabb az, hogy a játékos pályafutásom során szerzett tapasztalataimat átadjam a csapatnak. Mentálisan és szakmailag is fel kell készíteni az együttest. Nem olyan típus vagyok, aki egy irodában szeret ücsörögni, szeretek a pályán irányítani, dolgozni. Pécsett az első néhány napban meg kell ismernem a játékosokat, ezután kezdhetünk el azon gondolkozni, hogy kiből miként lehet kihozni a maximumot" – nyilatkozta a pmfc.hu-nak a szerződés aláírása után Robert Jarni.

A 46 éves horvátnak nem lesz könnyű dolga, hiszen egy komoly gödörben lévő csapatot kell átvennie. A PMFC az őszi szezont a kiesést jelentő, 15. helyen zárta, bajnokit utoljára szeptember 26-én tudott nyerni a gárda. A hétvégén nehéz debütálásra számíthat a horvát, hiszen a második helyen álló MTK ellen játszanak majd a Bozsik Stadionban. Apropó, az utolsó nyertes pécsi bajnokit éppen Kispesten, a Honvéd ellen rendezték...

Pécs megnyeri a mérkőzést? - TippmixPro@8.90

[1732319] 2014-11-29 16:00:00 MTK - Pécsx;
164237