NB II

Nem a Debrecen miatt fogadunk erre a kimenetelre - tipp a Pécs-Loki rangadóra

  • varin

Inkább a Pécs, mintsem a Loki szolgált rá erre a tippre az NB II rangadóján.

AZ NB II 1. helyezettje a 3. otthonába látogat, míg a 2. a 4.-et fogadja, vagyis Pécs-Debrecen és Vasas-Gyirmót csúcsrangadókat rendeznek a Merkantil Bank Ligában. Amennyiben mindkét "gigász" nyerni tud, szinte biztosan eldől a küzdelem, habár az azért hetek óta nem kérdés, hogy a Loki és a Vasas jut majd fel, csupán a sorrend volt talány. Mi ezúttal az éllovas meccsével foglalkozunk.

Nem lehet azt mondani, hogy a Loki kiérdemelte volna a bizalmunkat, hiszen Huszti Szabolcs irányításával több vereséget jegyez a Loki, mint győzelmet. A csapat rendkívül hektikus teljesítményt nyújt, a Szeged elleni szenzációs második félidőt követően a Vasas és az Ajka ellen már akadozott a gépezet, viszont az MTK elleni vesztes kupameccs megint mutatott bizakodásra okot adó jeleket. A Pécs ellen bizonyosan nem lesz sétagalopp, amit Toldi Gábor, Huszti Szabolcs segédje is megerősített.

"Egy rendkívül stabil csapatnak tartom a Pécset, melynek eredményei önmagukért beszélnek. Az első helyről várjuk a találkozót, és szeretnénk megmutatni, hogy nem véletlenül állunk a tabella élén. Biztos vagyok benne, hogy küzdelmes kilencven perc lesz, mely során az egyéni képességek és jó döntések alakítják majd ki a végeredményt. Bízom benne, nálunk lesznek ezek a pozitív tényezők, és három ponttal térünk haza" - nyilatkozta a debreceniek hivatalos oldalán Toldi.

Mint az látható, a Loki nemigen megbízható és egységes még az új stábbal (habár például Dzsudzsák Balázs végre meglőtte első gólját), ám a tippünk nem is annyira a Lokinak, inkább a Pécs ellen szól.

Noha a mecsekaljaiak igen régóta őrzik veretlenségüket és a teljes NB II-es mezőny legkevesebb vereségét és legkevesebb kapott gólják tudhatják magukénak, a csapat nagyon takaréklángra kapcsolt. Ugyan az utolsó négy meccsen gólt sem kapott a piros-fekete csapat, a Szentlőrinc és a Haladás ellen is igen gyatrán futballozott, a Magyar Kupából pedig szintén hazai pályán esett ki.

A formahanyatlás nem egyértelmű jele annak, hogy Pécsett nem tartják még jó ötletnek a feljutást az NB I-be, de azért csak egy újonc gárdáról van szó, márpedig két év alatt az NB III-ból az NB I-be feljutni nagyon extrém dolog lenne.

Hiába a listavezető pozíció, ha Husztiék szeretnék megőrizni széküket az NB I-re is, akkor stabil utolsó fordulók kellenek és nem nyögvenyelős, kiizzadt feljutás. Ehhez pedig pont, pontok kellenek a Pécs ellen is, márpedig ha a Loki nem kap ki vasárnap ebédidőben, bukni már biztosan nem fogunk.

{"headTitle":"Pécs-Debrecen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-03-14 12:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Debrecen DNB","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3374906] 2021-03-14 12:45:00 Pécs - DVSCx;