NB I

Kondás elismerte a hibákat, Véber csapatdiadalról beszélt

A találkozó előtt nyeretlen Pécs nagy meglepetésre 2-0-ra győzött a címvédő Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának első szombati mérkőzésén.

Kondás Elemér szerint csapata rendkívül gyengén játszott - fotó: MTI

A PMFC ezt megelőzően legutóbb május 10-én nyert mérkőzést az NB I-ben, a DVSC ebben a szezonban hazai környezetben eddig százszázalékos volt, s még gólt sem kapott, vagyis jókora meglepetést a végeredmény.

"Nem játszottunk jól, sőt kimondottan rosszul futballoztunk - idézte a dvsc.hu a mérkőzést követően Kondás Elemért, a Debrecen mesterét. - Lassan szövögettük a támadásokat, a kapu előtt gyámoltalanok voltunk, a beérkezett labdákat nem úgy játszottuk meg, ahogy kellett volna. Az ellenfél szervezetten védekezett, és abból kontrázott, ami mindig veszélyt hordozott magában. A gólt követően már csak a veszett fejsze nyele után nyúltunk, próbálkoztunk ugyan, de gólt nem tudtunk rúgni. Ma nagyon gyengén futballoztunk."

Véber György, a pécsiek mestere azt kapta a meccsen, amit szeretett volna viszontlátni.

"Úgy kellett nekünk ez a győzelem, mint egy falat kenyér - értékelt Véber György, a PMFC vezetőedzője. - A mérkőzés előtti interjúban felvázoltam, mit szeretnék viszontlátni, és nagyjából sikerült megvalósítanunk. Fegyelmezetten, alázatosan futballoztunk, ebből kialakult az a játék, amit vártam, remélem, a későbbiekben is így tudunk teljesíteni. A végén a DVSC nagyon beszorított minket, de tudatos kontrákkal veszélyeztettünk. Rengeteg hiba is volt a játékunkban, sok mindenben kell még fejlődnünk, de ez a meccs megmutatta, hogy nem a levegőbe beszéltem, amikor azt mondtam: ez a csapat többre hivatott. A mérkőzés teljes összképét nézve megérdemelten vittük el a három pontot. Csapatdiadal volt, mindenki hozzátette a magáét a sikerhez."

[1732245] 2014-09-13 14:35:00 Debrecen - Pécsx;
164237