NB I

Sorozatban hetedszer lehet nyertes ez a tipp a Puskás-Zetén

  • mr.blonde

Szombaton a Puskás Akadémia - Zalaegerszeg mérkőzéssel indul a hétvégi NB I-es forduló.

Két olyan csapat meccsével rajtol a hétvégi NB I, amely az utolsó három fordulóban egyaránt három vereséget gyűjtött be. A sorsolása különösebben egyik csapatnak sem volt necces, a vereségek így érthetően némi bosszúságot és feszültséget generáltak mindkét klubnál. 

A Puskás Akadémiánál ez a közönség számára is nyilvánvalóvá válhatott, miután a Diósgyőrben kapott 0-3 után Hornyák Zsolt vezetőedző a kamerák előtt fakadt ki látványosan a csapat körül zajló folyamatokra. A felcsútiak trénerének szavaiból az vehető ki, hogy mintha felsőbb akaratra kellene játszatnia azokat a légiósokat, akiket a klub temérdek pénzért igazolt, miközben a szezon elején remeklő - mint ismert, a PFLA-nál felütötte a fejét a koronavírus, így a szezon elején saját nevelésű, fiatalokkal játszotta (és nyerte) meccseit a gárda - csapatból többen is kiszorultak. 

Ez a belső feszültség aligha csökkent a hétközi kupameccs után, hiszen a Puskás 0-0-ra volt jó a másodosztályú Szentlőrinc ellen, igaz végül a hosszabbításban 4-0-s győzelmet tudott aratni. 

A Zalaegerszegnél picit csendesebben zajlik az élet, a gárda a Lipót elleni győztes kupameccsel csillapíthatta a bajnoki szereplés miatti csalódottságot. 

Mire érdemes fogadni? 

Elég érdekes oddspárokat kapott ez a találkozó, hiszen egyértelműen a PFLA számít a meccs esélyesének a bukiknál. Erre tesznek még rá egy lapáttal a fogadók is, akik inkább a hazai sikert püfölik, ami így mostanra 1.80 környékén fogadható. 

Nem biztos azonban, hogy ennyiért megéri kivenni a Puskás sikerét és ez nem elsősorban a Hornyák-féle kirohanás miatt van. Ezek a jelek arra mutatnak, hogy nincs meg a kellő összhang a csapaton belül, hiányzik a megfelelő kohézió,így pedig hiába van potenciál egy csapatban, sokszor nem tudják kihozni magukból a legjobbat. 

A Zete sincs topformában, de ott a közösségre soha nem volt panasz, az pedig, hogy ennyire nem tartják a vendégeket esélyesnek, még a malmukra is hajthatja a vizet. 

A végeredményt inkább ne piszkáljuk, a góloknál viszont lehet keresnivalónk. Mivel a Puskás 3,1, a Zete pedig 4,0 gólos meccseket játszott eddig az szezonban, a bukik kénytelenek voltak egy magasabb over/under határt meghúzni a meccsre. 

[3370958] 2020-10-31 14:45:00 Puskás Akadémia - Zalaegerszegx;5

Azonban ez most nem biztos, hogy jó határ lett. Egyrészt mindkét csapatnál akad némi eredménykényszer, vagyis a célfutball most prioritást élvezhet. Az időjárás sem túl kedvező már a látványos futballhoz, de talán ami még ennél is fontosabb, hogy a két csapat egymás elleni meccseire egyáltalán nem jellemző a gólfesztivál. 

A fentiek alapján kevesebb sanszot látunk arra, hogy legyen legalább négy találat ezen a meccsen, mint arra, hogy igen, így inkább egy underes ázsiai gólszámos fogadásra szavaznánk. 

{"headTitle":"Puskás Akadémia - Zalaegerszeg ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-10-31 14:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólok száma 3.25 alatt ","odds":"1.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3370958] 2020-10-31 14:45:00 Puskás Akadémia - Zalaegerszegx;