Championship

Csúcsrangadó Angliában, egyelőre nézőkkel...

  • varin

A Fulham és a Brentford csatájának tétje, hogy marad még a londoniak számára reális sansz a top2-re.

A cikk írásának pillanatában még úgy tűnik, nézők előtt rendezik meg a hétvégi Premier League- és Championship-találkozókat, ami azt jelenti, hogy az igen izgalmasnak ígérkező Fulham-Brentfordra is bemehet 20 ezer szurkoló. A londoni 90 percnek komoly tétje van, amennyiben ugyanis a hazai csapat képes a Craven Cottage-en tartani az egységeket, reális esélyük marad a Leeds-WBA kettős befogására, ha viszont a Darazsak pontot csennek és a top2 nyer, alighanem eldől a két biztos feljutó sorsa.

{"headTitle":"Fulham-Brentford","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-13 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fulham","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Brentford","odds":"2.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

A forma viszont finoman szólva sem acélos egyik oldalon sem, amelyet éppen a két említett rivális köszön szépen. Scott Parker csapata az utolsó hat meccséből csak kettőt nyert meg, míg a Brentfordnál 1/6 ugyanez az arány. A tendencia viszont talán pozitív, hiszen Mitrovicsék otthon két "nullázó" győzelemből érkeznek, míg a vendégek egy Sheffieldnek lőtt ötössel melegítettek hétvégén.

"Kilenc meccsünk van hátra, pontosabban inkább kilenc plusz három" - utalt Thomas Frank, a Brentford szakvezetője arra, hogy idény végén jelen állás szerint azért a 3-6. hely a legvalószínűbb.

"De természetesen minden meccsnek külön története van, ahogyan ennek is. Nagyon fontos városi derbi lesz, két kiváló csapat között és mind én, mind pedig a srácok már nagyon várjuk. Jelenleg ugyan mindenki arról beszél, milyen gyenge is volt a februárunk, de sajnos egy ilyen hosszú sorozatnál elkerülhetetlenek a hullámvölgyek. Reméljük, sikerül magunk mögött hagyni a problémákat és több szerencsénk lesz, mint például a Blackburn vagy a Luton ellen" - mondta a tréner.

Az biztos, hogy nehéz dolga lesz a vendégeknek, hiszen a legjobb hazai mérleggel rendelkező csapat otthonába látogatnak úgy, hogy azért nekik több vereségük van idegenben, mint győzelmük.

Fotó: MyLondon

Ami a hiányzókat illeti, Parkernek nincs új maródija, így a Bristol elleni csapatot küldheti pályára, ahogyan Frank is ugyanazokkal a nevekkel operálhat, így hiába akad néhány fontosabb név a feleknél, már viszonylag összeszokott tizenegyeket láthatunk majd a Craven Cottage gyepén.

Fantasztikus mérkőzés vár ránk, reméljük, a nézőtéri hangulat is adott lesz a londoni 90 perchez. Gólparádéra viszont semmiképpen se számítsunk, hiszen a vendégek védelme az egyik legjobb a ligában, míg a Fulham amúgy sem egy overes csapat. Ősszel a Griffin Parkban 1-0-ra nyertek a hazaiak, 2018-ban pedig itt 1-1-re végződött a találkozó. Ugyan a Darazsak mostanság szeretnek adni és kapni is, szerintünk most inkább egy underes, óvatos futballt mutat majd a játék képe.

{"headTitle":"Fulham-Brentford","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-13 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2,5 gól alatt","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[3066289] 2020-03-13 20:45:00 Fulham - Brentfordx;