NB II

Szárnyal a Vasas, már csak ennyit fizet a bajnoki címe

Zsinórban ötödik győzelmével a Vasas felzárkózott az éllovasokra és esélyessé vált a feljutásra.

Feczesin Róbert és Balajti Ádám dupláival 4-1-es győzelmet aratott vasárnap a Vasas a Nyíregyháza felett, ezzel az angyalföldi alakulat sorozatban az ötödik sikerét könyvelhette el az NB II-es bajnokságban. A kiváló forma meghozta a reményt a szurkolóknak is, hiszen az élvonalba vágyó együttes már csak hat egységre van a feljutást érő második pozíciótól.

Az egyértelmű, hogy jelenleg a Vasas a másodosztály legjobb formában lévő csapata, a magyar bukmékereknél pedig már "csak" 10-szeres pénzt fizetne az angyalföldiek bajnoki címe. Három héttel ezelőtt még 30-as szorzót fizetett ugyanez a kimenetel. 

Mi történt a Vasassal?

Angyalföldön elég komoly változások álltak be a téli szünet idején. Az első és talán legfontosabb, hogy új tulajdonosa lett a futballklubnak, Nagy Miklós szerepvállalásával pedig új lehetőségek nyíltak meg a klubvezetés előtt. A financiálisan megerősített pozíciónak köszönhetően a Vasas télen olyan futballistákat tudott szerződtetni, mint az NB I-es gólkirály-jelölt Feczesin Róbert, az izraeli első osztályból hazatérő Vernes Richárd, vagy a Fradiban hosszú éveket lehúzó Jova Levente.

Mivel a Vasas kerete amúgy sem volt gyenge az NB II-es szinthez képest, az újonnan érkezőkkel kiegészülve egyértelmű, hogy mostanra az MTK-val karöltve a legjobb garnitúra dolgozik Angyalföldön.

További kulcstényezőnek látszik, hogy a vezetés elköszönt Szanyó Károlytól. Szanyóval a Vasas ugyan ért el szép (rész)sikereket, de egyszerűen képtelen volt stabilizálni a játékát és azon belül is leginkább a védekezését. A rengeteg kapott gól miatt pedig az eredményesség sem valósulhatott meg, így Bene Ferenc érkezésétől nyilván ezt is várták a Fáy utcában.

Az eddigiek alapján bejött a vezetők számítása, hiszen az új seprű egyelőre nagyon jól seper: a Vasas hat meccsen 16 pontot szerzett, miközben öt kapott gól mellé 15-öt rámolt be az ellenfeleknek.

Vasas Budapest#hungary-vasas_budapest#5

A hétvégi forduló nyertese egyértelműen a Vasas volt,  hiszen az élen álló csapatok közül az MTK és a Budafok is vereséget szenvedett. A Nyíregyháza kiütéséért járó három ponttal az angyalföldiek így látótávolságon belülre érkeztek, a 2. hely jelenleg 6, az első pedig 9 pontra van tőlük.

Az NB II küzdelmeiből még 12 forduló maradt hátra, vagyis 36 pont szerezhető meg. Ez alapján egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a Vasas megcsinálja feljutást.

Ebben a küzdelemben sorsdöntő lehet a következő öt forduló. A Vasas ugyanis több rangadót is játszik az elkövetkező hetekben. Hétvégén az MTK ellen mérkőzik meg idegenben, majd jön a Vác elleni kötelező, majd ezt követően a Budafok jön - ismét csak idegenben. A 31. fordulóban pihenős lesz a gárda, majd jön a Haladás elleni idegenbeli rangadó és a Gyirmót elleni hazai meccse.

Ha ezekből a meccsekből jól tud kijönni a piros-kék alakulat,akkor a bajnokság hajrájának akár már feljutó pozícióból vághat neki. Ha viszont például vereséget szenved a két éllovas elleni meccseken, úgy alighanem kisebb csoda kellene az NB I-es tagsághoz.

 

Szerinted feljut idén a Vasas?

 

 

 

 

{"headTitle":"Ki nyeri az NB II-t? ","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"MTK ","odds":"1.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Budafok","odds":"4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Vasas","odds":"10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
299282

 

borítókép: vasasfc.hu