NB II

Egyre izgalmasabb a Loki és a Vasas versenyfutása

A Debrecen botlásának köszönhetően ismét csak egy pont választja el egymástól az NB II két éllovasát.

Meglehetősen érdekes körülmények mellett szenvedett 2-0-s vereséget a Debrecen a Doroggal szemben az NB II szerdai fordulójában és mivel eközben a Vasas 1-0-s sikerrel távozott a "kis Loki" otthonából, a két favorit gárda között 1 pontra olvadt a különbség. A magyar másodosztály küzdelmeiből még hét forduló van hátra, vagyis még 21 pontot lehet szerezni, így rendkívül izgalmas hajrának nézhetünk elébe.

Bár a bajnoki esélyek kapcsán tulajdonképpen az egész idényben a fenti két csapatról szól a fáma, a Gyirmót és a Pécs is látótávolságon belül van, előbbi négy, utóbbi öt pont hátrányban van a listavezetőhöz képest. Ezzel együtt az állami fogadóiroda bukmékerei szinte sanszot sem adnak utóbbi két csapatnak az aranyra. A Gyirmót és a Pécs egyébként a hétvégén éppen egymás ellen játszik, így könnyen lehet, hogy az egyik - vagy akár mindkettő - kihívó kiesik a meccset követően a versenyfutásból.

Így állnak a Tippmixpro szorzói az NB II bajnoki címére vonatkozóan

De kanyarodjunk vissza a két 'nagyhoz'. A Debrecen sokáig tuti biztos befutónak tűnt, ám az edzőváltást követően be-becsúszott néhány nem várt pontvesztés, ezt pedig a Vasas ki is használta, ráadásul a Nagyerdőben meg is verte a riválist. Az angyalföldiek formája egyébként parádés, az elmúlt 20 fordulóban 15 győzelmet arattak és csak kétszer kaptak ki, ebben az időszakban pedig 9 pontot vertek rá a Lokira. Mindez annak fényében igazán üdvözítő a Vasas-drukkerek számára, hogy a keretet folyamatosan sújtják a megbetegedések és sérülések, a DEAC ellen például 10 játékost kellett nélkülöznie a szakmai stábnak.

Ha úgy tetszik az utolsó hét fordulóban egy új bajnokság kezdődik a két nagy között. A sorsolás első ránézésre kiegyenlítettnek tűnik, a Lokira három (talán négy) keményebb ütközet várhat még, de ugyanez igaz a Vasasra is. A hétvégén mindkét együttes komoly kihívás elé néz, a Debrecen regionális derbit játszik a mostanában remeklő Nyíregyházával, a Vasas pedig a szintén jó passzban játszó Ajkát fogadja. A Lokira ezt követően két kemény idegenbeli meccs következik Győrben és Békéscsabán, a Vasas pedig sorsdöntő rangadót vív majd hamarosan a Pécs ellen.

A két topfavorit hátralévő mérkőzései
Debrecen Vasas
Nyíregyháza (o) Ajka (o)
Győr (i) Kaposvár (i)
Kazincbarcika (o) Pécs (o)
Békéscsaba (i) Soroksár (i)
Csákvár (o) Dorog (o)
Szentlőrinc (i) Nyíregyháza (i)
Haladás (o) Győr (o)

A szezon előtt a fogadóirodák biztosra vették a két csapat feljutását, ezen várakozások pedig - egyelőre teljesülni látszanak. Akkor a Debrecen 1.40-1.70, a Vasas 2.50-4.50 szorzó között volt fogadóható, fogadóirodától függően.

Szerinted melyik csapat lesz az NB II bajnoka?

326060