Premier League

Megőrült a világ, topfavorit a Sheffield a Newcastle ellen

  • varin

Favorit a Sheffield, de ennyiért mi kihagyjuk a Pengéket. A lapokban lehet az érték?

Nem mondhatni, hogy a futballtörténelem legérdekesebb párharcai közé tartozik a csütörtök esti Sheffield United-Newcastle United randevú, de a Pengék és a Szarkák összecsapása most igenis nagyon megérdemli a figyelmet. Az oddsok meglepőek, a formák ellentétesek - lássuk, mi sül ki ebből!

{"headTitle":"Sheffield United-Newcastle United","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-05 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sheffield","odds":"1.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Newcastle","odds":"4.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Kezdjük a Newcastle-vel, amely csapaton a világon senki nem tud kiigazodni. Joelintonék két győzelem után úgy tűnt, végre összeszedik magukat, hogy aztán Birminghamben egy olyan szánalmasan pocsék játékot prezentáljanak, hogy arra csak a pontlevonás lett volna megfelelő válasz. Bár a horribilis teljesítmény után is várható volt, hogy azért a Manchester City nem tömi ki őket, a 2-2-es bravúrdöntetlen valószínűleg nagyon sokkolt a fogadókat.

Steve Bruce mesternek nagyjából ugyanaz a dolga, ami eddig, vagyis valahogyan összeszedni egy vállalható támadójátékot. A klubrekord összegért szerződtetett Joelintin élvezi a mester bizalmát, de azért ne felejtsük el megemlíteni, hogy a brazil egyetlen gólnál jár. Most ráadásul Allan Saint-Maximin, a Szarkák fazonszabásza is sérüléssel bajlódik, így még komolyabb nehézségbe ütközhet a rutinos tréner.

A Sheffield United szereplése sokkal nagyobb meglepetés az, minthogy a Newcastle egyelőre nem a bajnoki címért küzd. A piros-fehéreket szó szerint mindenki leírta, világgá kürtölve, hogy ez a csapat postafordultával megy vissza a Championshipbe, mert magasan a leggyengébb keretük van a teljes ligában. Aztán jöttek Chris Wilder fiai és adtak egy jó nagy pofont mindenkinek.

Sokan egyenesen a Premier League történetének leggyengébb csapataként aposztrofálták a Sheffieldet, történelmien kevés pontot vizionálva nekik.

A Sheffield a teljes szezonban három vereséget szenvedett el, idegenben a Chelsea, a Tottenham, az Everton és a Wolves pályáján sem buktak el, ráadásul szeptember vége óta veretlenek. Hahó, emberek, ezzel bizony nagyon mellélőttünk, a Sheffield United érett a Premier League-re.

Almirontól és Joelintontól is többet várnak - Fotó: Chronicle Live

Wilder mesternek hiányzói sincsenek, legjobb csapatát küldheti ki a pályára, márpedig ilyen szériában, a fordulót a nyolcadik helyről kezdve semmi oka sincs a csapatnak óvatoskodni egy Newcastle ellen, még akkor sem, ha hazai pályán azért annyira nem élesek azok a pengék...

Fogadási szempontból ez egy félelmetesen nehéz ügy. Adott egy verhetetlen Sheffield, ahol a realitás azt mondja, előbb-utóbb kipukkadnak. És adott egy Newcastle, amely képes borzalmasan futballozni és képes négy pontot szerezni a két manchesteri csapat ellen két hónapon belül.

Őszintén szólva látunk realitást a Newcastle +0.75-ben 1.75-ös szorzón, nálunk 50-50 ez a meccs (mármint a H és a DV között), de győztes helyett maradunk a lapoknál. Ugyan a Magpies nem játszik idén kemény futballt, de a Sheffield annál inkább. Meccsenként átlag 2 felett van a sárgájuk, ráadásul a mérkőzést vezető Stuart Attwell is örömmel nyúl a lapokhoz. Ha szoros meccs lesz, lapok is lesznek.

{"headTitle":"Sheffield United-Newcastle United","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-05 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"3,5 lap felett","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3055881] 2019-12-05 20:30:00 Sheffield United - Newcastle Unitedx;