Európa Liga

Van, aki nagyot kaszált a Fehérvár buktájával

Csúfos napot zártak a magyar csapatok csütörtökön az Európa Ligában, immáron egyedül a Ferencváros maradt talpon a nemzetközi porondon.

Gyorsan tovaszállt az a nagy eufória, amit az első körös selejtezős sikerek okoztak a magyar focinak, hiszen csütörtökön az Európa Ligában szereplő alakulataink egytől egyig elbuktak.

A Debrecen Torinóval szembeni kudarca talán a legkevésbé számonkérhető, hiszen az olasz csapat klasszisokkal nagyobb játékerőt képviselt a hajdúságiaknál, így a 7-1-es összesítés sem igazán tűnik nagy arculcsapásnak.

A Budapest Honvéd a román Universitatea Craiova ellenében maradt alul, méghozzá egy nagyon hosszú nyúló párharc során. A kispestiek a hazai 0-0 után idegenben is összehoztak egy gól nélküli mérkőzést, majd egy hosszabbítást is, azonban a szétlövésre teljesen elfáradt a gárda és négy kísérletből egyet értékesítve nem lehet megnyerni egy büntetőpárbajt.

Fotó: MTI

A Honvéd a Romániában történt példátlan atrocitások és botrányos rendezés miatt egyébként fellebbezett a végeredmény miatt, de a tapasztalatok alapján előbb kap a Craiova zártkapus büntetést, mintsem kizárást.

A legnagyobb égés kétségtelenül a MOL Fehérvár nevéhez fűződik. A piros-kékek voltak az egyetlen csapat, amelyik papíron erősebb és esélyesebb volt ellenfelénél, ám a svájci másodosztályban szereplő Vaduz egy hosszabbításba torkolló meccsen kiütötte a Magyar Kupa győztesét.

Az eredmény azért különösen fájó, mert a Fehérvár előnnyel utazhatott a visszavágóra, ráadásul megúszta kapott gól nélkül az első meccset.

Szóval nagyon kevés dolgot lehet felhozni a csapat mentségére, főleg úgy, hogy tavaly elverekedte magát a csoportkörig.

A Vaduz edzője nagyképű fehérvári játékosokról beszélt a meccs után, míg Marko Nikolics erre úgy reagált, hogy ezért is vállalja a felelősséget.

Hogy ennek az arcpirító kupabúcsúnak lesznek e személyi következményei Fehérváron, az hamarosan kiderül, mindenesetre a MOL Fehérvár zakója ismét beárazta picit a magyar klubfutballt.

 

 

Volt, aki nem bánta a buktákat

Sportszakmai oldalról nyilván rendkívül sajnálatos a magyar csapatok korai kiesése, azonban nyilván más szempontok alapján is lehet mérleget vonni. 'TJJani' olvasónk például biztosan nem dőlt a kardjába csütörtök este, hiszen a Craiova és a Vaduz továbbjutását is megfogadta, előbbiért 1.45, utóbbiért 3.60-as szorzót fizetett neki a bukmékeriroda.  Olvasónk ezzel a két fogadással mintegy 150 000 forint tiszta profitot könyvelhetett el, a nyertes szelvényeket pedig feltöltötte a TipPics-be.

A nyereményhez természetesen ezúton is gratulálunk!

Neked milyen eredményeket hoztak a magyar csapatok  teljesítményei?