Copa América

Csoportdöntővel indítanak Messiék - tipp az argentin-kolumbiai meccsre

  • varin

Ha vasárnap hajnalban vereséget szenved Argentína, az könnyen a döntőjükbe is kerülhet a Copán.

Nyugodtan aposztrofálhatjuk már most csoportdöntőnek a vasárnap hajnali Argentína-Kolumbia találkozót, amelynek tétje nem csak az lesz, hogy ki végez a kvartett első helyén, de valószínűleg az is, hogy melyik csapat kerüli el az elődöntőben a házigazda brazilokat.

{"headTitle":"Argentína-Kolumbia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-16 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Argentína","odds":"2.24","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.22","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Kolumbia","odds":"3.59","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Mindkét csapat felkészülése győzelmekkel volt kikövezve, de különösen az argentin csapat esetében tudhatjuk, ez nemigen jelent semmit sem. Lionel Scalonin és Messin óriási a nyomás, hiszen sokkal több esélyük nem lesz hazájuknak rangos trófeát nyerni, ehhez pedig már az első mérkőzésen muszáj lenne nyerniük.

A kezdőcsapatokat illetően főleg az argentinoknál vannak kérdőjelek. A csapat várhatóan a felkészülés alatt is látott 4-2-3-1-et preferálja majd, az viszont nagy kérdés, hogy milyen összetételben.

Emlékezhetünk, hogy a világbajnokságon Jorge Sampaoli bicskája mennyire beletörött a taktika és a csapat variálásában, márpedig Scaloninak sincs igazán kész terve. Egyrészt a védelem nem éppen összeszokott és Otamendit követően Funes Mori a legrutinosabb játékos, aki azért nem egy Alessandro Nesta. Másrészt az első sorokban szinte csak Messi pozíciója fix, könnyen lehet például, hogy Di Maria nem kezd, de az is, hogy Agüero helyett a Nicaragua ellen duplázó Lautaro Martinezt preferálja majd a kapitány.

Fotó: Archív

A túloldalon ezzel szemben viszonylag biztosnak tűnik a 4-3-3, ráadásul ez egy igen offenzív csapat lesz. Muriel, James és Falcao mögött ugyanis még Uribe és Cuadrado is szerepet kap, a padról pedig bármikor beállhat a remek évet maga mögött tudó Duvan Zapata is. 

A bukik egyértelműen óvatos futballt várnak, ahogyan a két ország korábbi meccsei sem hoztak gólzáport. Ilyen oddson viszont vétek kihagyni az overt, hiszen a gyenge argentin védelemben, a jó kolumbiai támadósorban és Lionel Messi éhségében bőven bízhatunk egy over 2 erejéig.

{"headTitle":"Argentína-Kolumbia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-16 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2 gól felett","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[2977572] 2019-06-16 00:00:00 Argentína - Kolumbiax;