Foci-vb 2018

Teljes a káosz, Messiék megfúrták Sampaolit, a szövetség hezitál

A pletykák szerint a játékosok megelégelték Jorge Sampaoli ámokfutását és már a Nigéria elleni meccs előtt kirúgatnák.

A jelek szerint a horvátoktól elszenvedett megsemmisítő vereség teljesen padlóra küldte Argentínát, amin persze nem lehet csodálkozni, hiszen a vb-győzelemre hajtó dél-amerikai óriás két fordulót követően mindössze egy pontot szerzett és így komoly realitása van annak, hogy már a csoportkört sem éli túl.

Messinek továbbra sem megy a válogatottban / fifa.com

Argentína sorsa immáron nem a saját kezében van, a gyenge produktum pedig teljes felháborodást váltott ki a szurkolók körében. A legtöbben a szövetségi kapitány Jorge Sampaolit kiáltják ki bűnbaknak, akinek regnálása alatt a gauchók játéka folyamatosan döcög, ne feledjük, hogy már a selejtezőben is pengeélen táncolt a válogatott.

Sampaoli ideje lejárt? / fifa.com

Tény, hogy Sampaoli a világ egyik legerősebb játékosállományával dolgozhat, mégsem tud kihozni belőle semmi extrát. A szakmai baklövések önmagában még nem jelentenek mindent, ha az edzőért kiállnak a játékosok és megvan az összhang, adott esetben még működhetne is a dolog, de a legfrissebb hírek szerint erről szó sincs,

ugyanis az argentin játékosok találkozót kértek a szövetségtől, amelyet arra kértek, hogy azonnal mentse fel Sampaolit.

Messiék azt szeretnék, hogy Jorge Burruchaga - a '86-s vb-döntőt eldöntő korábbi világbajnok - venné át a válogatott irányítását a Nigéria elleni ütközetre. A pletykák szerint Burruchaga kineveztetésével már a vb előtti edzőtáborban is próbálkoztak a játékosok,

csakhogy a szövetség keze némileg megvan kötve, ha ugyanis idő előtt menesztik Sampaolit, úgy 20 millió dollár lelépési pénzt kell fizetniük a trénernek.

Sampaoli a horvátok elleni meccset követően próbálta elvinni a balhét, de azért oda is szúrt a csapatának, ami nem maradt reakció nélkül.

"Nagyon bizakodó voltam a meccs előtt, és rendkívül szomorú vagyok a vereség miatt, minden bizonnyal nem nyúltam bele jól a meccsbe. Én vagyok a felelős a döntésekért. Mindig igyekszem a futballisták számára legjobb felállást megtalálni a pályán. A játékosoknak is különleges felelősségük van, de egyszerűen nem tudtuk megtalálni azokat a játékoskapcsolatokat, melyekből Argentína vagy Lionel Messi profitálhatott volna. Vezérekre van szükség a csapatnál, nélkülük nehéz az előrelépés. Néhány játékos valószínűleg nem tudott alkalmazkodni a felálláshoz. Nagyon fáj a vereség, mert valószínűleg nem tudtam úgy belenyúlni a mérkőzésbe, ahogyan kellett volna” – tette hozzá.

Sokat mondó volt Sergio Agüero reakciója, akit a horvátok elleni meccs után az újságírók megkérdeztek a fentiekről, de a City csatára csak annyit vágott oda a riportereknek, hogy "Sampaoli azt mond, amit akar".

 

Új korszak kezdődhet

A valószínűsíthető búcsú miatt állítólag több játékos is a visszavonulását fontolgatja a válogatottól. Az argentin sajtó szerint Marcos Rojo, Ever Banega, Sergio Agüero, Angel Di Maria, Javier Mascherano, Gonzalo Higuain és Leo Messi is befejezheti a nemzeti csapatban való szereplést a vb-t követően.

Az elvesztett Copa América-döntő után is volt egy hasonló visszavonulási hullám, ám akkor a játékosokat még meg tudták győzni a folytatásról. Ha elbuknak Oroszországban, ez aligha fog megismétlődni.


Az argentinok legközelebb kedden lépnek pályára Nigéria ellen. A bukmékerek szerint Argentína komoly favoritja a mérkőzésnek, de a fentiek ismeretében jobb óvatosan bánni a gauchókkal, hiszen úgy fest, teljes a káosz a csapat körül. Az afrikai gárdára jelenleg 6.50-es szorzó körül lehet fogadni. Rakjuk?

186716
[2059605] 2018-06-26 20:00:00 Nigéria - Argentínax;