Vízilabda

Ezúttal érem nélkül maradnak a magyar csapatok a BL-ben

Magyar csapatok nélkül játsszák a férfi vízilabda BL-elődöntőket. A Szolnok és az Eger is az 5. helyért küzd.

Mindkét magyar csapat az 5-8. helyért küzd a BL-ben. - Fotó: egrivizilabda.hu

Mind az Eger, mind a Szolnok kikapott a Bajnokok Ligája nyolcasdöntőjének negyeddöntőjében csütörtökön. Ennek köszönhetően pedig biztossá vált, hogy ezúttal egyik magyar csapat sem végez érmes pozícióban a világ legrangosabb kupasorozatában. A mieink a vigaszágon küzdenek tovább, a tét az 5. hely.

1x2    
Spandau Berlin Döntetlen Eger
2.80 6.75 1.60

Elsőként az egri csapat ugrott medencébe Genovában a magyar alakulatok közül, ám sok köszönet nem volt benne. Kovács Gergőék ugyanis a nagyszünetig tartották magukat, ám végül súlyos, ötgólos vereséget (4-9) szenvedtek a Barcelonetával szemben, méghozzá úgy, hogy a 3. és a 4. negyedben gólt sem tudtak dobni...

"Annyit hibáztunk, amivel hozzásegítettük az ellenfelünket a győzelemhez. A támadásaink lassúak voltak, nehezen értünk fel támadásban a kapuk elé, védekezésben pedig sorozatban elváltottuk magunkat. Az első két negyed még úgy ahogy rendben volt, de az is csak azért, mert a hibáinkat akkor még nem büntették meg. Aztán pedig mindenki egyénileg próbált meg valamit. Amikor lőni kellett volna passzoltunk, amikor passzolni kellett volna, akkor pedig lőttünk. Egyszerűen nem értem, hogy mi történt. Amikortól pedig a Barceloneta elkezdte érvényesíteni az akaratát, akkor szétcsúsztunk" - mondta Dabrowski Norbert, az egriek mestere a klub hivatalos honlapjának.

Az 5-8. helyért vívott párharcban a német Spandau Berlinnel találkoznak a hevesiek péntek délután, amely meccsen a magyar csapat számít esélyesnek.

"Ismerjük a Spandaut, egy csoportban voltunk, akkor is nagyon megküzdöttünk velük. Ők csütörtökön nem úgy kaptak ki az Olimpiakosztól, ahogy mi a Barcától. Ők úgy szenvedtek vereséget, ahogy ki lehet kapni. Egy ilyen tornán, a legnehezebb a vesztes első meccs után összekaparni magunkat, és az ötödik, nyolcadik helyért játszani. Minden erőmmel azon leszek, hogy ez sikerüljön" - vetítette előre a pénteki meccset Dabrowski.

Ami a sportfogadás részét illeti a mérkőzésnek, az Eger számít esélyesebbnek, hiszen a     háromesélyben 1.60-szoros pénzt fizetne ki a magyar alakulatra, míg német siker esetén a feltett tétek 2.80-szorosáért lehetne a kasszához fáradni. Kétesélyben a hevesiekre 1.45-szörös, míg a Spandaura 2.40-szeres oddsot ajánl az állami iroda. A gólok számának határát 15,5-nél húzták meg a bukmékerek.

1x2    
Brescia Döntetlen Szolnok
2.48 6.50 1.75

A szolnoki csapat címvédőként vágott neki a nyolcasdöntőnek, s csütörtökön a tavalyi ezüstérmessel, a Jug Dubrovnikkal csatázott az elődöntőbe jutásért. Az Egerrel ellentétben a Dózsa szoros meccset vívott a horvát gárdával, azonban végül mégis alulmaradt.

"Semmi mást nem tudok mondani, csak azt, hogy nagyon csalódott vagyok, mert mindenképpen a négybe szerettünk volna kerülni, bármilyen összeállításban. Nyilván azért megköszönöm a játékosoknak, mert a hozzáállásban nem volt hiány, de most ez is talán tíz percig egy kicsi öröm, hogy hajtottunk, megpróbáltunk mindent megcsinálni, de az egésznek semmi értelme, mert az ilyen meccseket vagy megnyeri valaki vagy kikap" - mondta Cseh Sándor a Jug elleni meccset követően az M4 Sportnak.

A Szolnok pénteken azzal a Bresciával küzd meg, amely óriási meglepetésre csak büntetőkkel maradt alul a Recco elleni negyeddöntőben.

"Nem is akarom minősíteni, hogy egy ilyen szezon után, egy ilyen meccs után holnap és holnapután az 5-8. helyért még játszunk. Nem akarok csúnyán fogalmazni, hogy nem érdekel, hogy mi lesz holnap és holnapután, nyilván, amikor lejövünk és a meccset elkezdjük játszani, akkor már azért szeretném, ha normálisan vízilabdáznánk, de a mi csapatunknak a mai volt a BL-meccs, nem a holnapi és a holnaputáni..." - nyilatkozta Cseh a hátralévő meccsekről.

Az oddsmesterek szerint a Szolnok az esélyesebb, hiszen a     a magyar csapatra 1.75-szörös, míg az olaszra 2.48-szoros szorzót kínál háromesélyben. Kétesélyben a Brescia továbbjutásara 2.15-szörös, míg a Szolnokéra 1.55-szörös oddson fogadható. A gólok számának határát 16,5-nél húzták meg a bukmékerek.

Ki nyeri a vízilabda BL-t? -    
Csapat Odds
Recco 1.60
Olimpiakosz 3.50
Jug Dubrovnik 7.00
Barceloneta 10.00

Az első elődöntőben az Olimpiakosz és a Barcelonata néz farkasszemet egymással, amely párharcban a görög csapat számít esélyesebbnek (H: 1.70 D: 6.50 V: 2.59) a bukik szerint, míg a másik elődöntőben a házigazda Recco toronymagas favorit a Jug Dubrovnikkal szemben (H: 1.25 D: 7.75 V: 4.85).

Az M4 Sport az összes magyar érdekeltségű meccset élőben közvetíti!