Vízilabda

Ismét nyerhet az OSC és a Szolnok, míg az Eger szenvedhet

Az OSC Németországba, a Szolnok Olaszországba látogat, míg az Eger a Pro Reccót fogadja szerdán a Bajnokok Ligájában.

Az Eger a Pro Reccóval meccsel szerdán. - Fotó: Sulyok Erika - egrivizilabda.hu

Spandau-OSC

Újabb idegenbeli mérkőzésre készül az OSC együttese, azonban ezúttal is kötelező győzelem előtt áll a pesti alakulat. Ugyanis Vincze Balázs együttese a Nice-nél erősebb, azonban szintén nem túl nagy játékerőt képviselő Spandau-hoz utazik. A német csapat ellen ismét muszáj begyűjtenie a három pontot a kék-fehéreknek, főleg, ha ott akarnak lenni a budapesti hatosdöntőben.

"Fontos mérkőzés előtt állunk, nagyon meghatározó lesz a BL-szereplésünkkel kapcsolatban, hogy mit érünk el. Nyilván egy jó eredmény nagymértékben feldobná a karácsonyi és az év végi időszakot és megkönnyítené a januári újrakezdést is. Mindenki érzi, hogy milyen jelentősége van az előttünk álló mérkőzésnek." - Kezdte Vincze Balázs, az OSC mestere a vlv.hu-nak, majd hozzátette: "Verhető csapatról van szó, ilyen volt a korábbi években is. Három éve jártam ott legutóbb, akkor a Szegeddel magabiztos győzelmet arattunk. Nyilván nem adják könnyen a bőrüket, mint ahogy egyik csapat sem. Több külföldi játékosunk van, de összességében azt mondom, hogy ennek az OSC-nek nyernie kell és nemcsak azért, mert kell ez a győzelem a Final Sixbe való bejutáshoz, hanem azért is, mert a mi csapatunknak messze jobb a játékoskerete és természetesen csapatszinten is jobb helyzetben vagyunk a Berlinnél, akármilyen lesznek a körülmények a mérkőzésen. Mindenki harcra kész, egyedül Drasko Brguljan lábsérülése miatt aggódom kicsit."

A fogadóirodák szerint is a magyar csapat a meccs esélyese, hiszen a     1.30-szoros szorzót ajánl az OSC-re, míg a Spandaura 4.30-szoros oddson fogadhatunk.

1X2    
Spandau Döntetlen OSC
TippmixPro@4.30 TippmixPro@7.80 TippmixPro@1.30

Brescia-Szolnok

Magyar Kupa elhódítását követően a Szolnok a Brescia együtteséhez látogat. A magyar bajnok hiába lesz biztosan ott a Final Sixben, komolyan veszi a BL-csoportkört, ugyanis az OSC-t idegenben győzte le, míg az Olimpiakosszal döntetlent játszott hazai pályán.

Az utóbbi hetekben tehát bombaformában vannak a Tisza-partiak, míg a bresciaiak abszolút nem, hiszen a Bajnokok Ligájában bukdácsolnak, az Európai Szuperkupát nagyon simán elveszítették, s az olasz bajnokságban is botlottak már. A Szolnok esetleges sikerével egyébiránt segíthetne az OSC-n, hiszen a fővárosiak egyik potenciális vetélytársát győznék le Vámos Mártonék, s ugye haladnának céljuk felé, vagyis afelé, hogy megnyerjék csoportjukat, ami automatikus elődöntőt érne a BL-ben.

"A Bresciának jelenleg négy nagyon jó idegenlégiósa van, két szerb, egy horvát és egy montenegrói, valamennyien válogatottak és vannak olasz válogatott játékosaik is. Emellett ami engem nagyon izgat és amire nagyon fel kellene, hogy tudjunk készülni: Olaszországban mindig nehéz játszani, "különlegesek" a körülmények, s most gondolhatják azt, hogy a Szolnoknak igazából mindegy, hogy hogy játszik, hiszen már ott van a Final Sixben, a Bresciának viszont ez egy nagyon fontos meccs, élet-halál harc lesz. Nagyon nehéz BL-meccs előtt állunk, és bízom abban, hogy ezt a meccs kezdetére mindannyian teljes mértékben át fogjuk tudni érezni" - mondta Cseh Sándor, a szolnokiak vezetőedzője a vlv.hu-nak.

Mindezek után     háromesélyben 1.65-szörös pénzt kínál a Szolnok sikerére, az olaszok győzelmére ugyanakkor 2.75-szörös oddson fogadhatunk.

1X2    
Brescia Döntetlen Szolnok
TippmixPro@2.75 TippmixPro@6.20 TippmixPro@1.65

Eger-Pro Recco

Öt nap alatt harmadik kemény mérkőzésére készül az Eger. A szombati OSC és a vasárnapi Szolnok elleni ütközetet követően a világ egyik legerősebb együttesével, a Pro Reccóval küzdenek meg a hevesiek szerdán hazai medencében.

A sárga-kékek tehát igen csak fáradtak, ráadásul az elveszített MK-finálénak köszönhetően nem túl jó a hangulat a csapaton belül. Pedig szerdán pontot, pontokat kellene szereznie Erdélyi Balázséknak, hogy ne lépjenek meg az előttük állók, egyébként is egy bravúrra minimum szüksége van a gárdának, hogy ott lehessen a pesti hatosdöntőben.

"A világ legjobb csapatával játszunk szerdán. Sok jóval ez nem kecsegtet, meg persze az sem, hogy milyen állapotba kerültünk a hétvégi kupadöntő harmadik negyedének közepére. Nem látom még a fényt a alagút végén, azt, hogy ezt hogy fogjuk megoldani, de remélem, meccskezdésre már lesznek kialakult elképzelések. Hazai pályán kötelezettségeink vannak. Nálunk Angyal Dániel és Uros Csucskovics nem játszik, Braniszlav Mitrovics szereplése kérdéses, ő lázasan védett már a kupadöntőben is, kedden délelőtt egyikük sem edzett. Hosnyánszky Norbert bordasérülést szedett össze, szenvedett az úszásnál a délelőtti edzésen. Ettől függetlenül igyekszünk helytállni" - értékelt Dabrowski Norbert az egrieg edzője a vlv.hu-nak.

A bukmékereknél a Pro Recco a mérkőzés toronymagas favoritja, mivel a   -n az olaszokra 1.20-szoros szorzót kínál, míg az egriekkel bankot lehetne robbantani, hiszen a magyar csapatra 5.90-szeres oddson lehet fogadni háromesélyben.

1X2    
Eger Döntetlen Pro Recco
TippmixPro@5.90 TippmixPro@7.80 TippmixPro@1.20