Vízilabda

Nehéz mérkőzés vár az Egerre és az OSC-re

Megkezdődik a harc a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában a csoportkörért, a harmadik selejtező szakaszban még két magyar csapat érdekelt. A két mérkőzésből álló párharc odavágóján az OSC a Veronát fogadja, míg az Eger Rijekába utazik.

Az Eger Horvátországban meccsel. - Fotó: egrivizilabda.hu - Fehér Kálmán

OSC-Sport Management Verona

Abszolút nem vár könnyű feladat az OSC számára szerdán, hiszen a regnáló olasz bronzérmest, a Veronát fogadja. A talján csapat ismerős lehet a magyar vízilabda barátoknak, hiszen az idei Bajnokok Ligája selejtező szakasz második körében a Sport Management Egerben harcolta ki a rájátszás jogát. S ha már Heves megyében járt a Verona, meg is nyerte csoportját, méghozzá úgy, hogy legyőzte a házigazda egri csapatot is 10-9 arányban.

A magyar gárda egyébiránt nyögvenyelősen jutott túl a második szakaszon, hiszen Vincze Balázs együttese a bresciai csoportban mindössze egy sikert számlált - az alaposan meggyengült Crvena zvezdát győzte le 8-7-re az OSC - míg a másik két meccsen döntetlent játszott a házigazdával, illetve az orosz Szintyez Kazannyal. 

Papíron a magyar csapatnak erősebb játékoskerete van - főleg úgy, hogy mindenki hadra fogható Vincze Balázs együtteséből -, illetve a hazai pálya is az újbudaiak mellett szól, azonban, ahol olyan játékosok pólóznak, mint Antonio Petkovic, Niccolo Gitto, Valentino Gallo, Dejan Lazovics vagy Stefano Luongo, azt a gárdát nem szabad fél vállról venni. Egyébként is a magyar gárda számára figyelmeztető jel kell, hogy legyen az, hogy a Verona másfél hete nyerni tudott az Eger otthonában.

„Tisztában vagyunk a mérkőzés súlyával és jelentőségével. Azzal is, hogy ez a párharc nyolc negyedik tart majd, nem dől majd el semmi az első meccsen. Nem azt mondom, hogy nem számít, mi történik szerdán, mert számít, hogy milyen eredménnyel megyünk a visszavágóra, csak arra gondolok, az odavágón valószínű nem dől még el a továbbjutás kérdése.” - mondta Bisztritsányi Dávid az OSC kapusa az mvlsz.hu-nak.

A fogadóirodáknál egyértelműen az OSC a favorit, a     háromesélyben mindössze 1.40-szeres szorzót kínál a magyar csapat sikerére szerdán.

1X2    
OSC Döntetlen Verona
TippmixPro@1.40 TippmixPro@7.50 TippmixPro@3.50

Primorje Rijeka-Eger

Mumusával találkozik a BL-ben az Eger, hiszen azzal a Rijekával meccsel szerdán, amely csapat ellen idáig még nem sikerült tétmeccset nyernie. A felek eddigi hat közös meccséből a Pirmorje ötöt húzott be, míg a maradék egyen döntetlen született.

Azonban ezen eredményekből kár kiindulni, hiszen a nyáron igen sok változás történt a horvát csapat háza táján. A rijekai alakulat gyengült az elmúlt idényhez képest, köszönhetően az óriási fiatalításnak. Igaz, a Primorje eddig így is simán eljutott a legrangosabb európai kupasorozatban, ráadásul az Adria Ligában sikerült megszorítania a BL-címvédő Jug Dubrovnik együttesét az elmúlt héten.

Ami az egrieket illeti, a hevesieknek a fontosabb meccseken idén mindig megremegett a kezük, hiszen a Ferencváros ellen hiába vezettek egy perccel a találkozó vége előtt két találattal, végül be kellett érniük a döntetlennel, míg a Veronától 10-9-re kikaptak. Jó hír ugyanakkor a gárda számára, hogy Hárai Balázs és Milos Csuk is visszatért a csapatba, ugyanakkor még egyik játékos sincs százszázalékos formában.

"Nem lesz könnyű dolgunk. Szépen vízilabdáznak, láthatóan tudják, mit akarnak. Tudják, mit akarnak, ha bent van centerben Cosmin Radu, és tudják, mit akarnak, ha ő nincs bent. A jobb oldalon a bekkek viszik be a szélsőket második centerbe, tudatosan, rendszerben vízilabdáznak, ami nem véletlen, hiszen fiatal, jó edzőjük van, aki a horvát válogatott mellett is tevékenykedik. Az kétségtelen, hogy jelentősen kicserélődött a keretük, de a sok fiatallal rendkívül veszélyesek. Nincs mese, oda kell tennie mindenkinek magát, és ki kell harcolnunk a továbbjutást!" - nyilatkozta Dabrowski Norbert az mvlsz.hu-nak.

A bukmékerek egyébiránt szoros mérkőzést várnak, mivel a     háromesélyben 1.80-szoros pénzt kínál az egri gárda sikerére.

1X2    
Primorje Rijeka Döntetlen Eger
TippmixPro@2.45 TippmixPro@6.00 TippmixPro@1.80