Tenisz

Könnyű pénzt tartogat a Nadal-Thiem derbi - tippek a Monte Carlo Mastersre

  • Cesc18

Rafa Nadal sima győzelmet arathat a jelenlegi legnagyobb salakos riválisa, Dominic Thiem ellen a monte-carlói negyeddöntőben.

Pénteken a negyeddöntős összecsapásokra kerül sor a fényűző monte-carlói 1000-es versenyen. Igazán patinás párharcok jöttek össze, de mind közül kiemelkedik a salakkirály Rafa Nadal és a trónkövetelő Dominic Thiem találkozója. A tavalyi salakszezonban a mallorcai klasszis mellett az osztrák nyújtotta a leginkább meggyőző teljesítményt. Négy tornán is randevúztak, Rómában a sógorok tehetsége borsot tudott törni Rafa orra alá, utána viszont a Roland Garros elődöntőjében a spanyol megmutatta, hogy ki az úr a szemcsésen. Bár sok jó név van még versenyben, erre a meccsre akár előrehozott döntőként is tekinthetünk.

Nyolcadik alkalommal találkozik Nadal és Thiem. - Fotó: ATP

Nadal idén is pokolian meggyőzően kezdte a salakszezont, sem Aljaz Bedenének, sem pedig Karen Khachanovnak nem adott esélyt. Thiem ezzel szemben vért izzadt Andrej Rublev és Novak Djokovics ellen is, igaz, mindkét ellenfele remek teniszt tett a pályára. Az osztrák játéka még igencsak hullámzik, ám az már most kijelenthető, hogy idén is nagyon erős lesz salakon. Ugyanakkor, amikor Nadallal játszik, akkor mutatkozik meg igazán, hogy a hispán mennyire elképesztő teniszt tol salakon.

Abban biztosak lehetünk, hogy Rafa erőt akar demonstrálni. 

Látva a mallorcai eddig mutatott formáját, nem lennénk meglepve, ha kettőben elintézné az osztrákot. Djokovics ellen ugyan időnként varázslatos teniszt mutatott Thiem, de tudjuk jól, hogy Nadal ellen teljesen más labdamenetekre készülhet. A spanyol pörgetett tenyeresei a világból kipattannak, ezeket még Thiem a csodás fonákjával is csak nehezen tudja kezelni.

Egy olyan meccset várunk, amit Nadal fog uralni és kettőben megold. Az elmúlt öt meccsükön egyébként Thiem a római sikerét leszámítva a maradék négyen egyetlen szettet sem tudott fogni. Sajnos a bukmékerek sem várnak szoros meccset, így a Rafa 2-0 is csupán 1.45-ös oddson fogadható, igaz, benne van a pakliban, hogy ezért még nagyon izgulnunk sem kell majd.

Rafa Nadal-Dominic Thiem
hatharom.com
Nadal 2-0-ra nyer
@1.45
Fogadási határidő: péntek,

Az underdogok közül érhet egy próbát Richard Gasquet győzelme, aki rettentően motiváltan játszik a félig-meddig hazai közönség előtt. Alexander Zverev sebezhető formában van, Gilles Müller és Jan-Lennard Struff is nyert ellene szettet, náluk pedig Gas klasszisokkal jobb teniszt tesz a pályára. 2.35-ért mindenféleképpen van fantázia a franciában.