Férfi kézi BL

Ezekre érdemes fogadni a Veszprém rangadóján

Kulcsfontosságú rangadó vár vasárnap késő délután a Telekom-Veszprém csapatára, amely a német Flensburg otthonában lép pályára a kézi BL-ben.

Két forduló maradt hátra a Bajnokok Ligája csoportköréből, a 2. és a 3. helyért pedig még mindig nyitott a küzdelem. A francia PSG már biztosan a csoport élén végez, de a Flensburg, Veszprém, Kiel trió sorrendje még közel sem dőlt el.

1x2    
Flensburg Döntetlen Veszprém
1.87 8.00 2.12

A 2. hely szempontjából kulcsfontosságú lesz a vasárnapi rangadó, ahol a bukmékerek egy hajszállal a hazaiakat látják esélyesebbnek. A Veszprém legutóbbi flensburgi kirándulása során nem kapott ki, 2016 februárjában 29-28-ra nyerni tudott, szeptemberében pedig 24-24-es döntetlent ért el.

Az őszi "odavágó" is szoros eredményt hozott, hiszen a Veszprém egy végletekig kiélezett csatában nyert 28-27 arányban.

A vasárnapi rangadó nem csak a helyezések miatt lesz különleges, hanem Ljubomir Vranjes személye miatt is. A Veszprém edzője éveket át a Flensburgot irányította, 2014-ben pedig Bajnokok Ligája győzelemig vezette a német együttest. Ha van valaki, aki jól ismeri a Flensburgot, az alighanem Vranjes mester.

"Egy olyan helyre megyünk, ahol nagyon nehéz játszani. Nem lesz könnyű feladatunk, de azt gondolom, hogy most lehetőségünk lesz megmutatni, hogy jobban is tudunk teljesíteni, mint ahogyan azt a Kiel ellen tettük. Meg fogjuk mutatni, hogy egy csapat vagyunk, és együtt fogunk harcolni a mérkőzésen. Természetesen különleges élmény lesz a hétvégi találkozó számomra, és már várom, hogy mint ellenfél léphessek be a Flens Arénába" - fogalmazott a veszpremhandball.hu-nak a Telekom trénere.

Vranjes volt csapata ellen / archív

A 2018-as BL-idényt a Veszprém egy nagyon gyenge produkcióval nyitotta, amikor 22-20-ra kikapott az erősen tartalékos Kiel otthonában. Vranjes a meccset követően új stratégiát hirdetett és ennek a következő meccsen a Breszt itta meg a levét, amely nem tudott mit kezdeni az elképesztő tempohandballt játszó bakonyiakkal.

A cél most is hasonló, a jó védekezésre és kapusteljesítményre alapozva lerohanni az ellenfelet. Azért ezt a műfajt a Flensburg is jól műveli, így rohanás ide vagy oda, nem olyan mérkőzésre számítunk, mint a Meskhov ellen.

Egymás elleni eredmények
23.09.17 BL Veszprém Flensburg-H. 28 : 27
11.03.17

BL

Veszprém Flensburg-H. 34 : 28
24.09.16

BL

Flensburg-H. Veszprém 24 : 24
27.02.16

BL

Flensburg-H. Veszprém 28 : 29
26.09.15

BL

Veszprém Flensburg-H. 28 : 24

A tét igen nagy, ez pedig azért ott lehet majd mindkét csapat játékosainak a fejében, a hibák való félelem pedig azért lelassíthatja a játékot. A bukmékerek sok gólt várnak ezen a meccsen, ami nem véletlen, hiszen a Flesburg legutolsó 5 hazai BL-meccsén rendre több, mint 60 találat született.

Nagy kérdés, hogy milyen forgatókönyv valósul meg ezen a találkozón. Ha a Veszprém tartja magát a rohanáshoz, akkor valóban potyoghatnak a gólok, de a Flensburg akár tudatosan lassíthatja is a játékot és kiváló védekezésével féken tarthatja a magyar bajnokot.

Rendkívül szoros mérkőzésre számítunk, ahol nüanszok dönthetnek az egyik fél javára. Éppen emiatt a döntetlent sem tartjuk kizártnak, amelyre nyolcszoros pénzt kínálnak a bukik. Ennél jóval biztosabb fogadásnak tűnik az over 53.5.
 

  • Több, mint 53.5 gól@1.40
     
  • Döntetlen@8.00
     
  • Veszprém +3,5@1.25