Nemzetközi foci

Bennmaradt a PSG, hivatalos a 200 milliós átigazolás!

  • varin

A Strasbourg elleni 5-2-es siker nem csak a 3 pont miatt volt nagyon fontos Unai Emery együttesének.

Hétvégén 5-2-es győzelmet aratott a PSG együttese a Strasbourg felett, ez pedig azt jelenti, a párizsiak hivatalosan is kiharcolták a bennmaradást a Ligue 1-ben. Habár ez a mondat így kissé humorosnak is hangozhat, valójában jelentősége egyáltalán nem az, hiszen a kiütéses győzelem hivatalossá tette, hogy Kylian Mbappé a párizsiak játékosa maradhat.

Fotó: Archív

A francia tinisztár szerződésében ugyanis szerepelt egy záradék, mely szerint az éves kölcsönszerződése csak abban az esetben véglegesül átigazolássá, ha Unai Emery gárdája kivívja a nem éppen lehetetlennek tűnő küldetést és bennmarad a Ligue 1-ben. Mivel Neymarék hétvégi sikerükkel már matematikailag sem eshetnek ki, hivatalossá vált a klubváltás és a PSG kötelezetté vált, hogy kifizesse a 187 millió eurós átigazolás díjat.

Mbappé 32 tétmeccsen 15+14-es mutatóval bír, amellyel harmadik a klub kanadai táblázatán.

A 19 éves tehetség egyébként igen jó szezont fut a párizsi együttesnél, Cavainval és Neymarral kiegészülve szenzációs triumvirátust alkotnak, a 12 pontos bajnoki fór mellett pedig van esélyük még kiharcolni a továbbjutást a Real Madrid ellenében. Azonban ha a franciák elbuknak a spanyolok ellen, könnyedén fordulhat tragédiává a dúsgazdag párizsi klub szezonja.

Nehéz napok várnak ráadásul most a listavezetőre, hiszen előbb a bajnokságban, majd a kupában csapnak össze a Marseille együttesével, míg március 6-án következik a BL-visszavágó a Real ellen. Ha a 3-1-es hátrány ellenére mégis Neymarék jutnak be a negyeddöntőbe, 3.25-szörös pénzt kaszálhatunk a nemzetközi bukiknál.

238054