Átigazolás

A Barca hétvégén bejelentheti a nagy üzletet

Kinyitott az átigazolási piac, a Barcelonába vágyó Phillippe Coutinho pedig hirtelen lesérült.

Hétfő este a Liverpool egy 94. percben szerzett góllal 2-1-es győzelmet aratott a Burnley vendégeként, így a Vörösök őrzik jó formájukat és továbbra is harcban vannak a dobogós helyekért. Jürgen Klopp együttese október 22. óta nem talált legyőzőre, az utolsó 5 fordulót tekintve pedig holtversenyben a Cityvel a legjobb PL-csapatnak számít.

Bár ezek alapján akár fesztelen is lehetne a hangulat az Anfielden, a szurkolókat nyugtalanítja, hogy Phillippe Coutinho nem volt ott a hétfői meccs keretében.

Jürgen Klopp a meccs utáni sajtótájékoztatón meg is kapta a kérdést, hogy esetleg a brazil a távozási szándéka miatt maradt ki a csapatból, ám a német mester - kissé ingerülten - cáfolta ezeket a felvetéseket és közölte, hogy Coutinho sérült és még az Everton elleni FA-kupa meccsen sem lesz bevethető.

Az egyik külföldi bukinál 1.45-ös szorzót fizetnek arra, hogy Coutinho februárban már a Barca játékosa lesz.

Bár Klopp igyekezett nyugtatni a kedélyeket, a drukkerekben ismerős érzések keringenek, hiszen Coutinhóval nyáron is hasonló dolgok történtek. Mint ismert, a brazil támadóért kitartóan udvarol a Barcelona és a szimpátia a játékos részéről is kölcsönös, ám Coutinho távozási szándéka ellenére a Liverpool nem akar kötélnek állni. Ez viszont annak rendje és módja szerint belső feszültségeket generálhat.

Merthogy Spanyolországban gyorsan felmelegítették a sztorit és a barcelonai illetőségű Mundo Deportivo kedden címlapján hozta az újabb katalán ajánlatot Coutinhóért.

A lap szerint a Barcelona 110+40 millió eurós ajánlattal kopogtat a Mersey partján, és több forrásra hivatkozva azt írja, a Levante elleni hétvégi bajnoki után megköttetik az üzlet.

Az újság egyébként megszavaztatta a Barcelona szurkolóit: a több, mint 400 ezer szavazat alapján pedig a drukkerek 70 százaléka szeretné, ha Coutinho januárban gránátvörös-kékre cserélné a vörös szerelést.

[2678189] 2018-01-05 20:55:00 Liverpool - Evertonx;
237903