Átigazolás

Mega-ajánlattal indít utolsó rohamot a Barcelona

A Barcelona januárban 120 millió fontos ajánlatot tesz le a Liverpool asztalára Philippe Coutinhóért.

Úgy fest, januárban véget érhet az év egyik leghosszabb szappanoperája avagy a Barcelona és a Liverpool dűlőre jut Philippe Coutinho ügyében - így vagy úgy.

Coutinho mégis Barcelonában köthet ki

A brazil irányító már több alkalommal is világossá tette, hogy szívesen csatlakozna a katalán sztárcsapathoz, ám a Vörösök vezetői a nyáron minden ajánlatot visszadobtak a játékosért. Bár akkor úgy tűnt, hogy a sorozatos kikosarazások elvették a kedvét a Barcának, nemrégiben Oscar Grau vezérigazgató kijelentette, hogy továbbra sem tettek le Coutinho megszerzéséről.

A Liverpool a nyári átigazolási szezon utolsó napjaiban egy 114 millió fontos ajánlatra mondott nemet, ezt januárban a Barcelona megspékelné hat millióval és további néhány bónusszal. A Daily Mail szakírója szerint, ha az Anfield Roadon erre a szerződése is nemet mondanak, a Barcelona végérvényesen feladja a harcot Coutinhóért.

Kérdés persze, hogy a Liverpoolnak megéri-e megtartania a 25 éves brazil karmestert. A nyáron a játékos és a klubvezetés a transzfer létre nem jötte miatt összezördült egymással, majd végül Jürgen Klopp vezetőedző rendet rakott, Coutinho pedig visszatért a csapatba, legutóbbi három Liverpool-meccsén három gólt is szerzett. A brazil játékkedve tehát visszajött, de egyáltalán nem biztos, hogy az újabb, a távozására tett sikertelen próbálkozás után is motivált lesz.

A Liverpoolra mindenesetre a hétvégén nagyon komoly rangadó vár, hiszen a Manchester United látogat a Mersey-partra. Az angol klubfutball két legeredményesebb csapatának csatáján a fogadóirodák közel azonosnak látják az esélyeket.

[2522817] 2017-10-14 13:30:00 Liverpool - Manchester Unitedx;