Átigazolás

Dupla vagy semmit játszhat a Barcelona

Spanyol sajtóhírek szerint januárban akár két Premier League-klasszissal erősíthet a Barcelona.

Két tekintélyes spanyol lap, a Mundo Deportivo és a Sport is címlapján hozta le szerdán a hírt, miszerint a Barcelona a januári átigazolási szezonban megszerezheti Mesut Özilt és Philippe Coutinhót.

Mindkét lap azt írja, hogy a katalánok első számú célpontja továbbra is a Liverpool brazilja. Coutinhóért már a nyáron is komoly offenzívát indított a Barca, ám akkor az angolok nem álltak kötélnek, ám januárban egy utolsó ajánlatot is leraknak az asztalukra. A Mundo Deportivo szerint a katalánok nem fukarkodnak majd és a nyári, 120 millió eurós vételi ajánlatra is rádobnak még egy lapáttal.

Mesut Özil leginkább akkor jöhet szóba, ha Coutinhót nem sikerül megvenni. Az Arsenal középpályásának a nyáron lejár a szerződése, így őt fél év múlva ingyen is megszerezhetné a Barcelona, de a télen is jóval árun alul igazolhatná le.

Sajtóhírek szerint Özil ügynöke már találkozott a Barcelona képviselőivel,ahol a katalánok felvázolták, hogy amolyan B-tervként számolnak a némettel, aki erre közölte: hajlandó aláírni a Barcához, ám két héten belül választ vár a klubtól, hogy mi a döntés.

Ez némileg sarokba szorítja a Barcelonát, hiszen Özil által megszabott határidő alatt a Coutinho-projekt biztosan nem zárul le. Éppen ezért könnyen lehet, hogy tutira mennek és szerződést ajánlanak Özilnek is, de az is lehet, hogy a világbajnok középpályásról és a brazil támadóról is lecsúsznak a katalánok.Ez utóbbi verziót mindenképpen szeretnék elkerülni.

A Barcelona jelenleg öt pont előnnyel vezeti a spanyol bajnokságot, a végső sikerére jelenleg 1.30-as szorzón fogadhatunk az állami bukmékernél.

A BL-ben csoportelsőként a Chelsea-t "húzta" a nyolcaddöntőben, a továbbjutására pedig szintén 1.30-as szorzó körül lehet fogadni. A BL-győzelmet illetően viszont már nem akkora favorit a Barca, a fogadóirodák erőrangsorában csak a 4. helyen állnak Messiék, akiknek BL-címe 8-9-szeres oddson pakolható.

A Barcelona legközelebb vasárnap a Deportivo ellen lép pályára.

[2580694] 2017-12-17 20:45:00 Barcelona - Deportivo La Corunax;