Átigazolás

Végleg lemondhat legfontosabb kiszemeltjéről a Barcelona

Philippe Coutinho a szerződéshosszabbítás küszöbén van a liverpooli gárdával - a katalánok nagy bánatára.

Eldőlni látszik Philippe Coutinho sorsa, a liverpooli klasszis ugyanis hamarosan meghosszabbíthatja szerződését a Liverpoollal, noha többek között a Barcelona is szívesen látná őt. Ezzel a 24 éves brazil lehet a legjobban kereső játékos az Anfield Roadon.

Coutinho következő szerződésében valószínűleg kivásárlási záradék sem lesz, távol tartva ezzel a két legnagyobb kérőt, a Barcelonát és a PSG-t.

Néhány jelenet Coutinho tavalyi szezonjából

A még mindig nagyon fiatal tehetség kétségtelenül nagyon fontos láncszeme a csapatnak, noha ebben a szezonban hét bajnokit is ki kellett hagynia sérülés miatt. Ám Jürgen Klopp korábban többször is elmondta, nem akarja elengedni legjobb játékosát.

"Úgy hiszem, remekül érzi magát az Anfield Roadon és nagyon remélem, hogy ő is itt képzeli el a jövőjét. A mi feladatunk az, hogy megteremtsük a környezetet, amelyből nem akarnak távozni" - mondta a német mester.

Coutinho 2013 januárjában mindössze 13 millió euróért került az Intertől a Liverpoolhoz.

Coutinho maradása nem kis meglepetés lenne, hiszen több honfitársa, többek között Ronaldinho és Rivaldo is úgy nyilatkozott, honfitársuk a legjobbak közé tartozik, vagyis Barcelonában van a helye. "Ő az a játékos, aki segítségére lehet a Barcának. Biztos vagyok benne, hogy megvalósul ez az üzlet, mert Coutinho elég tehetséges a Barcelonához" - nyilatkozta például Rivaldo.

Coutinho és Neymar egyelőre csak a válogatottban játszik együtt

Szakértők szerint egyébként Coutinho nem csak azért illeszkedne a Barcelonába, mert alkalmas a játéka a katalán csapatba, de az MSN-trióhoz is jól passzolna, hiszen Neymarral kifejezetten jó kapcsolatot ápol.

Korábban a brazil játékos kapcsán 75 millió eurós vételárat lehetett hallani, ám ha meghosszabbítják a 2020-an lejáró kontraktusát, akkor bizony könnyen elképzelhető, hogy az érdeklődő félnek minden idők legnagyobb átigazolási összegét kell majd letennie a játékosért cserébe.