Kézilabda

Szegedre távozik a Veszprém sztárja

Sajtóhírek szerint Mirko Alilovic a nyáron átteszi székhelyét Veszprémből Szegedre.

Telekom Veszprém Handball Team - facebook.com

Ahogy arról november elején beszámoltunk, 2018 nyarától Sterbik Árpád ismét a Telekom Veszprém csapatát erősítheti. A klasszis kapus érkezésével viszont meg kell bontani a vezetőségnek a Mikler-Alilovic párost és mivel a horvát hálóőrnek nyáron lejár a szerződése, Mikler Roland lesz az, aki marad majd a királynék városában.

A 32 éves Mirko Alilovic 2011 óta tartozik a Veszprém keretéhez, az idő alatt pedig minden évben megnyerte a magyar bajnokságot és a kupát, 2015-ben és 2016-ban pedig BL-döntőben is pályára lépett.

A horvát válogatottal világbajnoki ezüstérmes Alilovicot a világ legjobb kapusai között tartja számon a szakma, így izgalmas kérdés, hogy hol folytatja majd pályafutását.

A különböző sajtóforrások szerint azonban már meg is van az új állomáshelye, ezek szerint Alilovic jövő nyáron átigazolhat a másik magyar BL-csapathoz, a MOL-Pick Szegedhez.

A két klub rivalizálását ismerve pikáns transzfernek számítana, ugyanakkor mindkét félnek optimális megoldást jelentene.

A szegedieknél a 39 éves José Manuel Sierra szerződése a jövő nyáron szintén lejár, így Alilovic az ő helyére érkezhetne a Tisza-partiakhoz, ahol így honfitársával, Marin Segóval alkothatna párt a kapuban.

A mögöttünk hagyott hétvégén mindkét magyar csapat negatív szenzációt okozott azzal, hogy vereséget szenvedett a BL-ben. A Veszprém az Aalborg, a Szeged pedig a Kristianstadt vendégeként borította a papírformát.

A hétvégén újabb forduló következik, a Szeged a lengyel ezüstérmest, a Veszprém pedig tavaly előtti győztest fogadja.

   
  1 x 2
Szeged - Wisla Plock 1.23 10.00 4.45
Veszprém - Kielce 1.31 9.25 3.70