Kézilabda

Világsztár kapust igazolt a Veszprém

  • ivan

Sajtóhírek szerint 2018 nyarától ismét Sterbik Árpád állhat a veszprémi kapuba.

Sterbik 2001 és 2004 között volt a Veszprém kapusa / fotó: 24rukomet.mk

A macedón 24rukomet.mk szakportálon megjelent hírek szerint jövőre széteshet a Bajnokok Ligája-címvédő Vardar Szkopje. A lap szerint a szezon végén több alapember is távozhat a macedón fővárosból, így köztük a magyar felmenőkkel bíró, volt jugoszláv, majd spanyol válogatott Sterbik Árpád is.

A portál kész tényként ír róla, hogy a 37 éves klasszis néhány héttel ezelőtt már alá is írt a Telekom Veszprémhez, így 2018-tól újra a királynék városában játszhat. Sterbik volt már a Veszprém játékosa, 2001 és 2004 között három szezonon keresztül védte a bakonyiak kapuját, majd innen igazolt az akkor abszolút topcsapatnak számító Ciudad Realhoz.

A Veszprémnek jelenleg Mikler Roland és Mirko Alilovic személyében két klasszis portása is van, ám a horvát válogatott hálóőrének 2018 nyarán lejár a szerződése, Sterbik érkezésével pedig aligha hosszabbít majd vele a klub.

Ami a Vardart illeti, a macedón sajtó szerint a vezetőedző Raúl Gonzalez a PSG-hez, a spanyol világbajnok Jorge Maqueda és a védekezőspecialista Ibija Abautovic pedig a Rhein-Neckar Löwenhez szerződik.

A hétvégén újra folytatódik a BL a férfiaknál is, a B-csoportot veretlenül vezető Veszprém a dán Aalborgot fogadja majd hazai pályán. Az erőviszonyok ismeretében nem lehet kérdés a győztes kiléte, a   -n 1.05-ös szorzót kínálnak a magyar bajnok sikerére.