Nemzetközi foci

Liverpoolban épp visszasírják a magyar kapust

Jürgen Klopp csapatában elférne egy olyan kapus, mint Gulácsi Péter.

Némileg keserű szájízzel számolnak be az angol lapok arról a remek hírről, hogy a Kicker német újság szerint Gulácsi Péter a Bundesliga legjobb kapusa. A Daily Star és a Mirror is kiemeli, hogy miközben Gulácsi egyetlen percet sem kapott soha a Liverpool felnőtt csapatában, a Mersey-parti csapat évek óta szenved Simon Mignolet királysága alatt.

Gulácsi valóban igen impozáns teljesítményt nyújt idén is a Lipcse kapujában, a gárda az utolsó négy bajnokiját megnyerte, a magyar válogatott portás pedig 11 meccsen mindössze 13 bekapott gólnál tart és a tavalyi ezüstérmes jó eséllyel várhatja a Bajnokok Ligája visszavágóit is.

Gulácsi a Mönchenglabach kapusát, Yann Sommert és a Hoffenheim portását Oliver Baumannt előzte meg a Kicker versenyében.

A számunkra kedves hír tovább bosszantotta egyébként a liverpooli híveket, akik a hétvégi, kiütéses vereség után amúgy sincsenek hurráhangulatban.

"Mindig is hittem benne, már az elejétől jó kapusnak tűnt, meg kellett volna kapja a lehetőséget. Remélem, Ward kapcsán nem követjük majd el ugyanezt a hibát."

"Gulácsi elhagyta a Vörösöket a kapusedző, John Achterberg személye miatt és a Bundesliga legjobb kapusává vált..." - írta két Liverpool-szurkoló a Twitteren.

Gulácsiékra igen komoly megmérettetés vár szerdán, hiszen a Német Kupában a Lipcse a Bayern Münchent kapta ellenfélül a legjobb 32 között. A     jelenleg 3.80-as szorzót ad a hazaiakra, míg 1.70-et fizetne a Bőrnadrágosok sikere.

[2617050] 2017-10-25 20:45:00 RB Leipzig - Bayern Münchenx;