Európa Liga

Újabb gólváltást várunk dupla pénzért Gulácsiék EL-visszavágóján

Válogatott kapusunk csapata fél lábbal a legjobb nyolc között van, de piszok nehéz feladat vár rá Szentpéterváron.

A Zenit Szentpétervár csütörtökön 19 órakor a Krestovsky Stadionban fogadja a RB Leipziget a párharc visszavágóján. A tét nem kicsi, hiszen immár a legjobb nyolcba jutás a tét és az első legen esett 2-1 után teljesen nyílt még a párharc.

1x2    
Zenit Döntetlen Lipcse
2.50 3.30 2.66

A Red Bull Arena közönsége előtt a 2009-ben alapított német csapat megmutatta, hogy miért is tartják  Európa-szerte a legtöbbet fejlődött együttesnek. A fiatal német tehetség Timo Werner gyönyörű sarokkal adott gólpassza, majd gólja 2-0-ás vezetéshez juttatta a Bikákat, akik bánatukra az utolsó percekben egy Gulácsi által védhetetlen szabadrúgást kaptak a tapasztalt Domenico Criscitótól.

Ezzel a Zenit megszerezte a  hihetetlenül fontos idegenben lőtt gólt és ez a született eredmény tökéletesen balanszálja az esélyeket, hiszen hiába a lipcseiek előnye, az orosz csapat adott esetben egy árva góllal is tovább tudja verekedni magát.

Az ifjú Timo ismét villanthatja tehetségét. fotó: RB Leipzig Facebook

Wernerre ismét érdemes lesz figyelni, ahogy teszik ezt a kontinens legnagyobb csapatai is egyaránt. Nem csoda ez, mert részben a 21 éves sztárpalántában látják a német foci jövőjét. A támadó három gólt szerzett a BL-csoportkörében és immár az EL-ben is háromnál tart.

Érdekes, hogy a német csapat a bajnokságban nem muzsikál túl fényesen mostanság és a legutóbbi hat meccsükön elért egy győzelem, két döntetlen és három vereség által vissza is csúsztak a hatodik helyig a tabellán. Amikor viszont igazán kellett a jó teljesítmény, mint például a Napoli ellen, vagy az utolsó csoportmeccsükön, már bizonyították, hogy nem remegnek meg a lábak a döntő pillanatokban.

Mindenképp résen kell lenniük és óvatosan focizni, mivel nem túl megnyugtató, hogy európai kalandozásaik során négy meccsen eddig hetet kaptak, így simán benne van a pakliban egy potenciális hosszabbításos végkimenetel.

Az oroszoknál a húzónév egyértelműen Alexandr Kokori,  mivel a 26 éves csatár remek góllövő formában van. Az eddigi EL-kiírás során kilenc találatnál jár és a bajnokságban pedig tízet termelt. Szükségük is lesz rá, hogy ismét csillantsa tudását, mivel mindenképp be kell találniuk a Lipcsének, ha nem akarnak kizúgni a sorozatból.

A Zenit eddig egyaránt verte a Real Sociedad, Rosenborg, Celtic és Vardar csapatait a Krestovsky Stadionban. 

Kicsit árnyalja a képet, hogy a szentpétervári csapat eddig egyet leszámítva minden hazai EL-meccsén kapott gólt, sőt az összes találkozójukon minimum három találat esett és elnézve az első meccs képét ez a tendencia csütörtökön is tovább folytatódhat. Tippünk ennek fényében a mindkét csapat lő gólt + 2.5 fölötti opció amelyre a     @2.05-ös szorzót kínál.

[2726126] 2018-03-15 19:00:00 Zenit Szentpétervár - RasenBallsport Leipzigx;