Német foci

Zsíros oddsot csíphetünk Gulácsiék Bayern elleni rangadóján

Az EL-továbbjutás zsebben van a Leipzignek, a bajnokságban viszont kezd kicsúszni a lábuk alól a talaj és akár elúszhat a nemzetközi kupandulás is. Van reális esély a bravúrra?

A Bundesliga 27. játéknapján a két, még nemzetközi színtéren is álló, egyaránt jó formában lévő együttes találkozik, a tabellán azonban hatalmas a szakadék köztük, sőt a hatodik helyen tanyázó hazaiak ha nem vigyáznak akár lecsúszhatnak jövőre az európai színtérről.

1x2    
RB Leipzig Döntetlen Bayern München
5.50 4.10 1.58

Bár az EL-ben továbbjutott Leipzig a bajnokságban nem fut olyan jól mostanában, a második legrangosabb sorozatban a nyolcba kerülés hihetetlen mérföldkő a fiatal csapat életében és önbizalomtól duzzadva léphetnek pályára a német rekordbajnokkal szemben.​

Ennek ellenére nehéz lenne nem Lewandowskiék sikerét vizionálni, hiszen a bőrnadrágos társaság legutóbbi 13 Bundesliga-meccséből 12-t megnyert és ahogy azt már többször is tárgyaltuk, Heynckes érkezése óta úgy szárnyalnak mint anno a triplázás évében (2013).​

Bayern München#ger-bayern_munich#10

Egy dolog szólhat a hazaiak mellett, mégpedig, hogy a hiányzókat illetően van gond bőven a Bayernnél, és ezáltal nagyon jókor jön nekik a válogatott szünet. A napokban tett nyilatkozatok alapján a sokak által posztján világ legjobbjának tartott Manuel Neuer úgy tűnik, áprilisra végre kilábalhat hosszadalmas lábsérüléséből, de kényszerpihenőn van Kingsley Coman, Thiago, Corentin Tolisso és Arjen Robben is. Ez azt jelenti, hogy James Rodriguez ismét a kezdőben kaphat helyet, hiszen kisebb vádlisérüléséből felépülve a Besiktas ellen már újra játszhatott.

A kolumbiai a párosítás első felvonásán betalált Münchenben, az a meccs 2-0-ra végződött, ám a tavalyi szezon vége felé Lipcsében az év egyik legnagyobb párharcát produkáltak, amelynek végén szintén a bőrnadrágosok örülhettek (5-4). Ennek kapcsán a Neuer távollétében csapatkapitányként is funkcionáló Thomas Müller úgy fogalmazott, hogy "Ismét meg akarjuk mutatni magunkat és nyomot hagyni a Lipcsei gyepen!"

A hazaiak mesterének, Hassenhüttlnek ugyan sérültjei nincsenek, mégis lehet, hogy a rotálás mellett dönt majd, mivel csak három nap telt el a szentpétervári kirándulás óta, és a csapat még nincs hozzászokva az efféle kettős terheléshez.

A hagyomány és a jövő csapata csap össze ismét. fotó: Youtube

Kiemelt statisztikák a meccsről

  • A Lipcse második szezonja ez a német első vonalban és eddigi 3 meccsüket elbukták a Bayernnel szemben - ez negatív csúcs, hiszen a többi ellenféllel szemben maximum egyszer zakóztak
  • A három Bayern elleni meccsen 10 gólt kaptak, ez szintén negatív rekord. Válaszul 4-et tudtak termelni tehát 4.7 a gólátlag az eddigi párharcaikon.
  • A Lipcsének jelenleg 40 pontja van - 12-vel kevesebb mint 12 hónapja - és már nem tudják beérni tavalyi eredményüket, hiszen akkor 67-tel lettek másodikak
  • A bikák négy meccse nyeretlenek a Bundesligában (0-2-2) ez szintén negatív csúcs
  • Timo Werner hét élvonalbeli meccs óta nem tud betalálni - ez a leghosszabb ínség mióta csatlakozott a csapathoz. A múlt heti fordulóban ő lett a legfiatalabb játékos a Bundesliga történetében aki elérte a 150 pályára lépést.
  • Robert Lewandowski 7-et vállalt a Bayern által lőtt 14-ből amit Ralph Hassenhüttl együtteseinek (Lipcse, Ingolstadt) szereztek
  • Lewa a 26. játéknapon megszerezte 100. Bundesliga gólját a Bayern színeiben. Ehhez csupán 120 meccsre volt szüksége és ezzel klubrekordot döntött. Nem más csúcsát adta át a múltnak mint a nemzet bombázójáét, Gerd Müllerét akinek 136 párharcra volt szüksége.
  • Jupp Heynckes fiai zsinórban hat meccset nyertek idegenben, utoljára öt éve sikerült ez

Mindent összevetve láthatjuk, hogy nem csak a Bayern bődületes formája miatt lehet őket bátran behúzni vasárnap, hiszen az egymás elleni és a Lipcse bajnoki formája is ezt erősíti. A   által kiszabott @1.58-as oddsal ki vagyunk békülve, hiszen a realitás inkább 1.30-1.40 körül lenne jelenleg, ám ha ezt tovább akarjuk növelni, akkor a mindkét csapat lő gólt + vendég opciót ajánljuk amelynek zöldülése esetén egy egészen csodás @3.00-szoros szorzót kapunk.

[2544148] 2018-03-18 18:00:00 RasenBallsport Leipzig - Bayern Münchenx;