Átigazolás

Meglepő húzásra készül a Bayern München

A Bayern München célba vette Joachim Löwöt, de a német szövetség harcolni fog a szövetségi kapitány megtartásáért.

A német szövetség visszautasít minden ajánlatot, ami Joachim Löw kivásárlására irányul - ezt nyilatkozta Olivier Bierhoff, a Nationalelf csapatmenedzsere.

Löw a Bayernnél?

A német Bild vasárnapi számában arról cikkezett, hogy a Bayern Münchennél azt tervezik, hogy a 2018-as világbajnokság után a német válogatottat jelenleg irányító Joachim Löwöt ültetik a kispadra. Löw irányításával a német válogatott csont nélkül kijutott az oroszországi viadalra, az 57 éves szakvezető pedig korábban úgy nyilatkozott, a vb-n nyújtott teljesítmény ismeretében dönt majd a jövőjéről.

Bár Löwnek 2020-ig van érvényes megállapodása a német szövetséggel, sajtóhírek szerint könnyen elképzelhető, hogy nem tölti ki a kontraktusban foglalt időtartamot.

" Futballban bármi megtörténhet, nem lehet mindenre felkészülni. Kétségtelen, hogy Jogi a világ bármelyik csapatát képes lenne sikerre vezetni, hiszen kiváló képességekkel rendelkezik. Nem meglepetés, ha van érdeklődés iránta. Joachimnek viszont 2020-ig van szerződése, így ha a Bayern München megkeres minket, akkor vissza fogjuk őket utasítani" - fogalmazott Bierhoff.

Joachim Löw 2006 óta irányítja a német válogatottat, amely irányítása alatt 2014-ben világbajnoki címet, 2008-ban Európa-bajnoki ezüstérmet, 2010-ben világbajnoki bronzérmet szerzett.

A Bayern München a PSG elleni BL-vereség után menesztette a vezetőedzői posztról Carlo Ancelottit, akit a szezon végéig Jupp Heynckes váltott.

A német válogatott vasárnap este Azerbajdzsánt fogadja a vb-selejtezőkör utolsó fordulójában. A Nationalelf győzelme elég egyértelmű, a   -n 1.05-ös szorzót kínálnak a hazai kimenetelre. 

[2059354] 2017-10-08 20:45:00 Németország - Azerbajdzsánx;