Felkészülés

Argentína aligha érez elégtételt, Löw már a skótokra koncentrál

Az argentin labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 4-2-re verte Németországot Düsseldorfban.

Martino sikerrel debütált, csapata lenyomta a világbajnokot - fotó: AFP

Még akkor is nehéz egy lapon említeni a szerdai, Németország-Argentína barátságos meccset a két csapat júliusi, világbajnoki döntőjével, ha a nemzetközi sajtó visszavágóként hirdette. A brazil vb-n az európai alakulat 1-0-ra nyert és története során negyedszer lett világbajnok, míg a düsseldorfi találkozón, a dél-amerikai gárda 4-2-re győzött, de aligha érez elégtételt. A szerdai csata nem a két csapatról, sokkal inkább az egyénekről szólt. Ezen a derbin debütált az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Gerardo Martíno, míg a Angel di María három gólpasszal és egy góllal jelezte a Real Madridnak, kár volt őt elengedni a Manchester Unitedhez. Német részről Per Mertesackert, Philipp Lahmot és Miroslav Klosét a meccs előtt ünnepélyesen elbúcsúztatták a válogatottól.

Argentína a meccs folyamán 4-0-ra is vezetett, Di María mellett Sergio Aguero, Erik Lamela és Federico Fernandez talált be, míg a németektől Andre Schürrle valamint Mario Götze szépített.

"Angel di María megmutatta, hogy miért tartozik a világ öt legjobb labdarúgója közé - mondta Gerardo Martino a meccs után. A debütáló kapitány többek között Lionel Messi és Gonzalo Higuaín nélkül állította össze együttesét. - Rendkívül elégedett vagyok a csapatommal, mert a játékosaim zöme még alig játszott meccset az új idényben."

Argentína kétség kívül jobb teljesítményt nyújtott a világbajnoknál, amely négygólos hátrányban szépített az eredményen. Joachim Löw szövetségi kapitány nem sokat panaszkodott, inkább a vasárnapi Eb-selejtezőről beszélt.

"Számos védelmi hibát elkövettünk és ezeket azonnal megbüntették - mondta Löw. - Játékosaim közül néhányan még soha nem játszottak együtt, és ezt el kell fogadnunk. Vasárnap megkezdődnek az Európa-bajnoki selejtezők, nyernünk kell Skócia ellen."

[1687031] 2014-09-03 20:45:00 Németország - Argentínax;