Foci-vb 2018

Löw akár négy világklasszis kezdő tizenegyet is összeállíthat

  • gb1

A címvédésre készülő világbajnok németek kapitányának a bőség zavarában nem lesz egyszerű dolga a keret kijelölésénél.

Tegnap barátságos meccsen a die Mannschaft hazai környezetben 2-2-es döntetlent játszott az Eb-ezüstérmes franciákkal. A revans nem sikerült (tavaly a kontinensviadal elődöntőjében 2-0-ra maradtak alul), de a ráadás utolsó pillanataiban a 10 perce pályán lévő Stindlnek köszönhetően sikerült az egyenlítés. Ezzel az iksszel már 21 meccsre bővült a veretlenségi szériájuk.

Németország#ger-germany#5

Ha a közelmúlt eredményeit nézzük, annyira talán nem is meglepő a keret mélysége. Idén nyáron nagy sztárok nélkül is bezsebelték a Konföderációs-kupát, valamint az U21-es Európa-bajnokságon is diadalmaskodtak.

A jövő évi oroszországi vb-ig már csak néhány felkészülési meccsük lesz. Tavasszal a spanyol és a brazil válogatott elleni barátságos összecsapások Löw számára főpróbaként fognak funkcionálni. A bundesliga.com a világverseny rohamos közeledtének apropóján mutatta be, hogy a minőségi keret mélységének köszönhetően a mester négy kezdőre való játékosból dolgozhat. Íme a variációk:

Fotó: bundesliga.com

1. Ez a kezdő XI nem igényel túl sok bemutatást. A felállásban 7 világbajnok szerepel,  gerincét pedig a Bayern hátsó szekciója adja. A tavaly visszavonult Lahm helyén szereplő Kimmich fiatal kora ellenére már többször megkapta a világklasszis jelzőt, és méltó utódnak bizonyul jobb-bekk poszton. Hector, a Köln balhátvédje, 2014-es debütálása óta bebetonozta magát a csapatba. Timo Werner formája alapján pedig könnyen lehet, hogy első számú csatár opcióvá avanzsál.
Fotó: bundesliga.com
2. A második opcióban ugyan csak egy világbajnok (Julian Draxler) kap helyet, mivel nagy részét az új generáció feltörekvő csillagai adják. Magáért beszél, ha csak megnézzük, milyen klubcsapatokban játszanak! Kiemelhetjük Goretzkát, akinek kegyeiért sorban áll például a Barcelona és a Bayern is. A 32 éves Gomezt sem szabad még leírni, hiszen ha rátalál a góllövő cipőjére, könnyen a kezdőben találhatja magát.
Fotó: bundesliga.com
3. A keret mélységével kapcsolatban szkeptikusok kételyei nagy valószínűséggel eloszlanak, látván, hogy a harmadik opcióban is 3 világbajnok kap helyet (Götze, Mustafi és Höwedes).
A nagyrészt Bundesliga-sztárokat felvonultató összeállítás egy-egy Arsenal, Liverpool, Juventus és Ajax játékossal egészül ki.
Fotó: bundesliga.com
4. Ebbe a felállásba is jutott egy világbajnok, Ginter személyében - őt és Willi Orbant is a legmegbízhatóbb centerbekkek közt tartják számon a Bundesligában. Trappot leszámítva ebben az összeállításban mindenki a német élvonalban focizik. Valószínűleg jót fog tenni a bajnokságnak is, hogy a játékosok egytől egyik óriási plusz motivációval lépnek pályára klubjaikban, tudván, hogy Löw figyeli minden lépésüket.

fotó: Reuters

A die Mannschaft kapitányának nem lesz egyszerű dolga a szelekciónál, a tornára ugyanis csak 23 játékot nevezhet, így a finishez közeledve óriási verseny várható a kiadó helyekért. Mindenesetre bárhogyan is dönt Löw, a jelek szerint bombaerős kerete lesz idén is a németeknek.

Németország egyébként jelenleg Brazíliával egyetemben a favoritja a tornának, legalábbis ami a bukmékerek véleményét illeti.

Oddsok a vb-győztesre
Ország Odds
Brazília 6.00
Németország 6.00
Franciaország 6.50
Spanyolország 8.00
Argentína 9.00