Forma-1

Ezt csak Hamilton veszítheti el?

A Mercedes brit klasszisa hatalmas lépést tehet a világbajnoki cím felé vasárnap, a Maláj Nagydíjon.

Vasárnap Szepangra figyel az autósport világ, hiszen a 19. Forma-1-es Maláj Nagydíjra kerül sor, amely döntő lehet a világbajnoki címet illetően. A szombati időmérő ugyanis balul sült el a Kuala Lumpurba 28 pontos hátránnyal megérkező Sebastian Vettelnek. A Ferrari négyszeres vb-győztes német pilótája alatt megadta magát a technika, így az utolsó rajtkockából kénytelen indulni, míg nagy riválisa, Lewis Hamilton a pole-ból várja a rajtot.

Különösen peches Vettel, hiszen a másik Ferrarival, Kimi Raikkönen csak hajszállal kapott ki Hamiltontól, tehát egyértelműen versenyképes az olasz istálló autója. Az utolsó helyről viszont Seb csak a pontszerzésben reménykedhet, illetve abban, hogy Kimi valahogyan legyűri a britet. 

Bár jó a Ferrari a finn alatt, de bátor dolog lenne a győzelmére fogadni, hiszen a 2013-as Ausztrál Nagydíjon állhatott fel legutóbb a pódium legfelső fokára, azaz 89 futammal ezelőtt. 

Vettel talán inkább a két Red Bulltól várhatja a segítséget, különösen Max Verstappentől, akit teljesen hidegen hagy, hogy kik csatáznak a vb-címért.

Hamiltonnak a rajtot kell megúsznia, ha azt gond nélkül túléli, akkor az élről már kényelmesen menedzselheti a futamot. A két hosszú egyenes a legjobb pont az előzésre, ott azonban nehéz lesz a Mercedes motorral felvenni a versenyt. Ezért gondoljuk úgy, hogy ha a brit a rajtot követően megőrzi az első helyét, akkor onnantól már csak ő veszítheti el ezt a versenyt. 

Alapvetően a Hamiltonra kínált 1.55 nem néz ki rosszul, ugyanakkor erősen benne van a pakliban, hogy esős futam lesz, ez pedig eltántorít minket attól, hogy fogadjunk rá. 

Ki nyeri a Maláj Nagydíjat?
   
Lewis Hamilton 1.55
Kimi Raikkönen 3.90
Max Verstappen 9.25
Daniel Ricciardo 12.50
Sebastian Vettel 19.50

Ha már eső, akkor érdemes lesz odafigyelni Esteban Oconra, aki kiválóan szokott menni vizes körülmények között. H2H-ben csapattársával, Sergio Perezzel teszik össze és 1.65-ös oddsot adnak a franciára, hogy a mexikói előtt végez. Ez nem tűnik rossz befektetésnek, miután Ocon a hatodik, Perez pedig csak a kilencedik helyről várja a rajtot.