E-sport

8 csapat, 2 régió, 2 győztes – Kezdődik az EU és NA vb-kvalifikációs torna

  • Thanatos

Európában és Észak-Amerikában már megvan a két regionális győztes, illetve a legtöbb vb-pontot összegyűjtő társaság. Mind a két helyen még egy pozíció kiadó az idei világbajnokságra, ez a hétvégi kvalifikációs tornák tétje. Kemény csaták jönnek, ahol mindenki előtt a végső cél lebeg: kijutni a legrangosabb League of Legends bajnokságra.

Az elkövetkezendő napok egyértelműen az EU és NA LCS kvalifikációs tornájáról szólnak, így mi sem hagyjuk ki az alkalmat, hogy tippekkel és elemzésekkel foglalkozzunk.

Előbb egy esélylatolgatás érkezik, míg holnaptól az ütközetek kimenetele és elemzése is megtörténik. Tökéletes ráhangolódás lesz ez a hamarosan érkező világbajnokságra, ráadásul magyar szereplője is lehet a tornának.

Formátum:

Mind a két gauntlet azonos rendszerben zajlik, melynek lényege, hogy 3 db BO5-ös küzdelem során eldől, hogy az adott régiót ki képviseli harmadik helyen. Az év során összegyűjtött vb-pontok alapján dőlt el, hogy ki és mikor játszik. A vesztesek azonnal elbúcsúzhatnak a vb-től, vigaszág nincs.

Résztvevő csapatok és menetrend:

EU LCS

Péntek 17:00 – H2K vs. Splyce

Szombat 17:00 – Unicorns of Love vs. Előző győztese

Vasárnap 17:00 – Fnatic vs. Előző győztese

NA LCS

Péntek 17:00 – FlyQuest vs. Team Dignitas

Szombat 17:00 – Counter Logic Gaming vs. Előző győztese

Vasárnap 17:00 – Cloud9 vs. Előző győztese

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv [Csak szombat és vasárnap]

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/

Végső tipp:

Európából feltehetőleg a Fnatic fog kijutni, akik ugyan nem jutottak be az EU LCS döntőjébe, ám a bronzmérkőzésen hihetetlen elszántságot mutattak. Ha valaki megfoghatja őket, az a Unicorns of Love lehet, akik viszont jelenleg elég gyenge formát mutattak, így ez a kimenetel elég valószínűnek tűnik.

Észak-Amerikában már kicsit bonyolultabb lehet a szituáció. Mindig káosz és kiszámíthatatlanság jellemzi a régiót, ám a tiszta papírforma a Cloud9 kijutását mutatja. Az ő kihívójuk a CLG lehet, akik viszont tényleg dominánsan szerezték meg a harmadik helyet régiójukban. Itt egyáltalán nem olyan biztos a végső győztes személye, az említett két csapat nagyjából egyforma esélyekkel pályázik.

Ma esti mérkőzésekre tipp:
H2K vs. SPY [3–2]

FLY vs. DIG – [1–3]