Barcelona

Piqué másodállása egyre jobban fizet

A katalán klub világbajnok védője szabadidejében szívesen ül le a pókerasztalok mellé, legutóbb egészen komoly summát vághatott zsebre.

Nem titok, hogy jó pár futballsztár és sztársportoló kacérkodik a pókerezéssel, a brazil és a portugál Ronaldo, Neymar, Rafa Nadal, Usain Bolt vagy éppen Michael Phelps is gyakran próbálja ki magát a népszerű kártyajátékban.

Pénzt csak pénzzel, szokták mondani, ezeknek az atlétáknak pedig bőven van mit a tejbe aprítani, így ha Fortuna is megfogja a kezüket, hajlamosak a hétköznapi ember számára elérhetetlen pénzeket nyerni.

A Pókerakadémia beszámolója szerint néhány napja Gerard Piquére mosolygott rá a szerencse, a világ- és Európa-bajnok, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes hátvéd egy barcelonai kaszinóban megrendezett versenyen 129 350 eurót - forintra átszámolva közel 40 milliót - nyert.

Piqué egy 25 500 euró nevezési díjú, No Limit Hold'em tornán indult el és a 66 nevezőből végül az impozáns 5. helyet csípte meg. Ezzel egyébként a pókeres karrierje legnagyobb győzelmét könyvelhette el, az eddigi legnagyobb hivatalos kasszája egy 2011-es versenyről származik, amikor is közel 40 ezer eurót kártyázott össze.

Piqué hétvégén ott volt az Alaves ellen 2-0-s győzelmet arató Barcelona csapatában, legközelebb pedig szombaton a spanyol válogatott színeiben mutathatja meg, hogy nem csak a zöld asztalon, hanem a zöld gyepen is a legjobbak közé tartozik.

[2059469] 2017-09-02 20:45:00 Spanyolország - Olaszországx;