Karrier

Újabb kulcsember hosszabbított Barcelonában

Gerard Piqué négy évvel meghosszabbította jövőre lejáró szerződését a Barcelonával, azaz 2019 nyaráig elkötelezte magát a katalánokhoz.

Piquével hosszú távon számol a Barca - Fotó: AFP

A Barcelona bejelentése szerint minden megállapodtak a világ-és Európa-bajnok védővel, aki néhány napon belül aláírja új kontraktusát. Piqué tízévesen került a Barca akadémiájára, 2005-ben lecsapott rá a Manchester United. 2004 és 2008 között a Vörös Ördögöket erősítette, de csak epizodistaként. 2008-ban visszavásárolta nevelőegyesülete, amelynek azóta is meghatározó játékosa. 266 mérkőzésen 20 gólt szerzett, 16 különböző címet nyert a gránátvörös-kékekkel.

Amint arról a hatharom.com beszámolt, Josep María Bartomeu elnök a szombaton elbukott bajnoki döntőt követően kijelentette, nagy változások várhatók a klubnál. A katalán gárda rég nem látott gyenge szezont futott, a Bajnokok Ligájából kiesett már a negyeddöntőben szintén az Atlético Madrid ellenében, a Király Kupa fináléjában a Real Madridtól kapott ki. Rengeteg kritika érte az immár nem domináns, hanem teljesen kifulladt, az ellenfelek által kiismert, a Gerardo Martino alatt sokszor céltalan, ötlettelen játékstílust. Tata Martino a szombati meccs után bejelentette távozását a kispadról, utódja, ahogyan az várható volt, Luis Enrique lesz.

Hétfőn kezdődött a bejelentések sora, Lionel Messi szerződéshosszabbításával, Enrique kinevezésével, és megerősítették az új kapus, Marc-André ter Stegen megszerzését. A játékoskeretben jelentős változások várhatók. Piqué tehát második, akivel hosszabbítanak. A jól értesült spanyol sajtó úgy tudja, rajtuk kívül, Xavi, Neymar, Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Jordi Alba, Marc Bartra és Martín Montoya a Barcelona játékosa marad, míg Javier Mascheranót szeretné megtartani a klub. Nem okozna meglepetést Cesc Fabregas, Pedro, Alexis Sánchez, Dani Alves, Adriano, Alex Song, Ibrahim Afellay, Cristiano Tello, Jonathan dos Santos, Isaac Cuenca és Oier távozása, míg Víctor Valdés, José Pinto, és Carles Puyol már elbúcsúztak.