Átigazolás

Guardiola tovább erősítene, Piquét is vinné

A Barcelona gőzerővel középhátvédet keres, így aligha válna meg Gerard Piquétől, de a Bild úgy tudja: a spanyol védő a Bayern München célkeresztjébe került.

Guardiola további erősítéseken töri a fejét

Egyelőre a szezon közepén vagyunk, de a Bayern München a jövőre is koncentrál. A bajor klub megszerezte a Borussia Dortmund csatárát, Robert Lewandowskit és az Eintracht Frankfurt középpályását, Sebastian Rodét, mindketten nyáron csatlakoznak az együtteshez. A Bild szerint Pep Guardiola vezetőedző a csapat védelmének közepét is stabilabbá tenné, Dante, Boateng és Van Buyten mellé hozna egy igazi "főnököt." Eddig a Chelsea játékosával, David Luizzal és a PSG emberével, Thiago Silvával hozták őt kapcsolatba, de most egy újabb név felbukkant. A német lap úgy tudja, Gerard Piqué iránt is érdeklődnek a bajorok, a Barcelona védőjének 2015-ben lejár a szerződése.

Guardiola és Piqué viszonya elsőrangú. A tréner 2008 nyarán vette át a Barcelona irányítását és szinte azonnal megszerezte a védőt a Manchester Unitedtől, négy millió eurót fizetett érte. Azt követően éveken át Piqué és Puyol alkotta a Barca védelmének közepét. A duó az elmúlt szezonban sokat volt sérült, mindketten hosszabb-rövidebb időre kidőltek és a katalán csapat azóta a helyettesüket keresi, mert a 2012/13-as idényben beugrókkal pótolta a hiányt. Ha innen nézzük, akkor Gerardo Martino együttese aligha válna meg Piquétől, persze a helyzet nyáron megváltozhat. Guardiola eddig egy játékost szerzett meg egykori klubjából, Thiago Alcantarával erősített

[1479146] 2014-01-24 20:30:00 Mönchengladbach - Bayern Münchenx;