Karrier

Az Internél mindenki a Real Madrid ellen szurkol

Sajtóhírek szerint amennyiben az Atlético Madrid megnyeri a Bajnokok Ligáját, Diego Simeone elhagyja a csapatot.

A goal.com úgy tudja, hogy az olasz Internazionale elöljárói hivatalos ajánlatot készülnek tenni az argentin trénernek. A felek közötti találkozóra a Bajnokok Ligája elődöntőjének második felvonása után kerül majd sor, az olaszok pedig egy három évre szóló, szezononként minimum 6 millió eurós fizetést tartalmazó szerződéstervezetet kínálnak majd Simeonénak.

Megy vagy marad?

A milánóiak azt szeretnék, hogy Simeone rögtön az idény végén áttegye székhelyét Olaszországba és a nyáron keze ügyébe vegye az átigazolások intézését is.

Diego Simeonénak 2018-ig van érvényes szerződése az Atlético Madriddal és a váltás már csak amiatt is érdekes lenne, mert a következő szezonban az Atlético átveszi új stadionját, ami óriási mérföldkő lesz a klub életében.

Ugyanakkor sajtóhírek szerint amennyiben az Atlético Madridnak ezúttal sikerülne megnyernie a Bajnokok Ligáját, Simeone befejezettnek tekintené küldetését a spanyol fővárosban. Az argentin azt sem titkolja, hogy szívesen dolgozna az Inter kispadján, ahol 1997 és 1999 között játékosként is szerepelt.

A klubváltás egyik kulcsfigurára Javier Zanetti lehet, aki közeli barátja Simeonénak, jelenleg pedig az Inter alelnöki tisztségét tölti be.

A milánói fekete-kékeket tavaly nyáron vette meg kínai befektetőcsoport, amely a nyári átigazolási szezonban alaposan a zsebébe kíván nyúlni, hogy európai mércével is ütőképes csapatot faragjon az Interből.

A milánóiak négy fordulóval az olasz bajnokság vége előtt a hetedik helyen állnak a tabellán, így jó eséllyel a következő szezonban csak a hazai sorozatokra kell majd koncentrálnia.

211987