Spanyol foci

Kidőlt az Atlético ikonja, bajba kerülhet Simeone

Az Atlético Madrid csütörtökön megerősítette, hogy Diego Godínra legalább kéthetes kényszerpihenő vár.

Godín kihagyja az Atlético következő két bajnokiját

Az Atlético Madrid uruguayi védőklasszisát a kedden Barcelonában megrendezett kupaelődöntő 49. percében kellett lecserélnie Diego Simeone vezetőedzőnek. A madridi klub hivatalos Twitter-csatornájának csütörtöki közlése szerint a dél-amerikai hátvéd MRI-vizsgálata után kiderült, hogy jobb combjának hajlítóizma sérült meg, így előreláthatólag legalább két hét kényszerpihenő vár a játékosra.

 

Godín kidőlése nem igazán jött jókor a Matracosoknak, hiszen a hétvégén egy fontos bajnoki vár a csapatra a Celta Vigo ellen, viszont öröm az ürömben, hogy az Atlético még nem lép pályára a következő hét közepén a Bajnokok Ligájában, így ha jól halad az uruguayi rehabilitációja, akkor Leverkusenben ott lehet a csapatban.

Az Atlético jelenleg a 4. helyen áll a spanyol bajnokságban és egy hat mérkőzés óta tartó veretlenségi szériát fut a pontvadászatban. Vasárnap az a 10. Celta Vigo látogat a Calederónba, amely hét közben ugyanúgy kupameccset játszott, mint vendéglátója. 

Simeonénak azonban főhet a feje a kezdőcsapat összeállítását illetően, hiszen nem Godín az egyetlen maródi a keretben. Az uruguayi mellett egy másik védő, José Gimenez is sérüléssel bajlódik, valamint Jan Oblak és Tiago sincs még bevethető állapotban.

1x2    
Atlético Madrid Döntetlen Celta Vigo
1.35 4.50 8.50
[2300731] 2017-02-12 20:45:00 Atlético Madrid - Celta Vigox;
211384