Bajnokok Ligája

Nem ez a legjobb időszakunk - Luis Enrique

2-0-s győzelmével az Atlético Madrid kiejtette a Barcelonát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így idén is elmarad a címvédés, amelyre még soha nem volt példa a sorozat történetében. Luis Enrique a bajnokságra és a kupára figyelne, Diego Simeone pedig hálás a játékosainak.

Messinek a visszavágón sem ment / fcbarcelona.es

Habár az első mérkőzésen sikerült hátrányból felállnia és 2-1-es győzelmet aratnia a Barcelonának, szerda este újra messze volt a csúcsformájától, az Atlético szervezett csapatjátékával pedig nem tudott mit kezdeni. "Az volt a célunk, hogy megvédjük a címünket és ehhez komoly reményeket fűztünk. Ebben az évben nem nyerjük meg a trófeát, a csapat pedig emiatt most szomorú. Mindig a legmagasabb célokért küzdünk. Most el kell fogadnunk a vereséget, megérteni, hogy a sportban ilyen megeshet és innentől a többi célunkra kell fókuszálnunk. Javítanunk kell a teljesítményünket" - nyilatkozta Luis Enrique. A katalánok vezetőedzőjét nem lepték meg a látottak, de azt elismerte, hogy együttese gödörben van. "Olyan mérkőzés volt, mint amilyenre számítottunk. Az első félidőt lehoztuk probléma nélkül, de az első gól szerencsétlen pillanatban jött. Nem ez a legjobb periódusa a csapatnak és nem is a leghatékonyabb. Össze kell szednünk magunkat, mert vár még ránk két kihívás. Nyilván messze vagyunk a legjobb formánktól, de nagyon büszke vagyok a játékosaimra és elnézést kérünk a szurkolóinktól a búcsú miatt" - fogalmazott a tréner. "Nem vártam az Atléticótól, hogy nyugodt legyen. Bevált az az elképzelésük, hogy a kevés adódó lehetőséget kihasználják. Megszerezték a vezetést, onnan pedig azt csinálták, amiben a legjobbak, védekeztek a saját térfelükön.Hiányzott belőlünk a kifinomultság. Irányítottuk a játékot, de nem jött össze, amit elterveztünk. Gratulálok az Atléticónak és sok szerencsét kívánunk nekik a továbbiakban" - tette hozzá Luis Enrique. 

A Barcelona szemmel láthatóan fáradtan és enerváltan futballozott szerda este, Lionel Messi pedig karriercsúcs közelébe ért: az argentin támadó immáron 452 perce nem talált a kapuba, a 28 éves klasszissal pedig utoljára ilyesmi 6 évvel ezelőtt fordult elő, 2010 áprilisában 474 percig maradt gólképtelen. 

Simeone, a győztes hadvezér / clubatleticomadrid.com

A győztes Atlético Madridnál érhetően nagy volt az öröm, Simeone és a játékosok is a csapategységes és a kiváló hangulatot jelölték meg a siker kulcsaként. "Nagyon boldog vagyok a játékosaim miatt. És nem mondanám, hogy csak azért, mert az elődöntőbe jutottunk, ez sokkal több annál. A klubalkalmazottak, a játékosok és a szurkolók is benne vannak ebben a sikerben" - mondta a lefújás után Diego Simeone. "A mérkőzés első felében megfelelő volt a játék. A másodikban már nem, a Barcelona elfoglalta a területeket. De erősek voltunk, taktikával és a fizikai munkával tartottunk magunkat. Hinnünk kell az élet értekeiben. Találtunk egy nagyszerű társaságot, akik megteszik ezt. Mikor a fiúk kimentek a pályára, azt mondtam nekik, hogy egyénileg és csapatként és nagyszerű értékeket vallanak és ezt ki kell tenniük a pályára is és akkor a sport megjutalmazza őket". 

A mérkőzést két góljával eldöntő Antoine Griezmann köszönetet mondott a szurkolóiknak. "Minden hazai mérkőzésünkön így buzdítanak minket és olyan meccsekbe hajszolnak bele minket, mint a mostani. Ez a győzelem az ő érdemük" - fogalmazott a találkozó hőse. A csapatkapitány Gabi szerint a két meccs alapján megérdemelt a továbbjutásuk. "Hatalmas erőfeszítéseket tettünk a győzelemért, és remekül játszottunk a kontratámadásainkat. Amikor tartani kellett a labdát, akkor tartottuk. Voltak gólszerzési lehetőségeink, lőttünk egy kapufát. Azt hiszem tisztességesen jutottunk tovább"  - mondta a rendes játékidő utolsó pillanataiban a büntetővonal környékén kezező cséká. 

Az Atlético Madrid a 2013/2014-es szezont követően ismét bejutott a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé, pénteken az is kiderül, ki lesz a Matracosok ellenfele a döntőbe jutásért vívott harcban. A szerdán látottak alapján van egy olyan érzésünk, hogy senki nem szeretné a madridiakat kapni ellenfélül. 

KI NYERI A BAJNOKOK LIGÁJÁT?    
Bayern München 2.40
Real Madrid 3.65
Atlético Madrid 4.35
Manchester City 7.00
[2205025] 2016-04-13 20:45:00 Atlético Madrid - Barcelonax;