NB I

Király Gábor hosszabbított, de bármikor visszavonulhat

Király Gábor két évvel, 2019. június 30-ig meghosszabbította szerződését a Swietelsky-Haladás labdarúgóklubbal.

Az együttműködés folytatását a szombaton 41 esztendős kapussal honlapján jelentette be csütörtökön a szombathelyi együttes.

Király Gábor ugyan szombaton tölti be a 41. évét, mégis minden Haladás-szurkoló boldog lehet, hiszen a kapus újabb két évre írt alá a szombathelyi csapathoz. „Amíg sérült voltam, nem tartottam fairnek, hogy úgy írjam alá a szerződésemet. Megvártam míg százszázalékosan felépülök, s miután ez most jött el, aláírtam kontraktusomat” - indokolta a késlekedést Király.

Fotó: haladas.hu

„Másrészt azért is vártam, mert fontosnak tartottam, hogy lássak jövőképet, például nekem sem mindegy, hogy csapatunk húzóemberei maradnak-e vagy sem. Tudom, velük is elkezdődtek a beszélgetések, pozitívan alakulnak a dolgok e tekintetben, úgyhogy ezek után már nem vártam tovább. Jó formában, motiváltnak érzem magam, ugyanolyan keményen dolgozom, mint fiatalon, ugyanolyan szívesen jövök edzésre, mint anno – készen állok tehát a feladatokra. Van egy olyan kitétele a megállapodásnak, mely szerint ha úgy érzem, bármikor abbahagyhatom a futballt. Természetesen nem erre készülök, sőt! A Rohonci úti stadion mellett nőttem fel, várom már az új aréna átadását, és persze szeretnék a csapattal minél jobban szerepelni.”

   
Haladás Döntetlen Mezőkövesd
1.85 3.35 4.10

Király szerződése így 2019. június 30-án jár le, de nem ő az egyetlen, aki hosszabbított. A szerb-magyar bal oldali védő, Bosnjak Predrag is újabb két évre írt alá.

„Az események a csütörtöki edzés után gyorsultak fel, amikor Tóth Miklós ügyvezető szólt, ha gondolom, aláírhatjuk a papírokat” - mondta el az egyszeres válogatott futballista. „Jól érzem magam a csapatban, a klubban is mindenki rendes, s emellett jól érezzük magunkat a városban is – ami egy plusz számomra. Szóval semmi okom nem volt a váltásra, ráadásul épül a stadion is, biztosan öröm lesz benne futballozni. Remélem, az elkövetkező évek valamelyikében dobogós helyen végzünk a csapattal.”

[2295539] 2017-04-01 18:00:00 Haladás - Mezőkövesd Zsóryx;
2017-04-01;212
209575