Elismerés

Király és Messi nyerte az UEFA szavazását

  • ivan

Király Gábor nyerte el az Európa-bajnokság legszebb védése címet az UEFA közönségszavazásán. A szezon legszebb gólját Lionel Messi szerezte.

Király Gábor kapta a legtöbb szavazatot / ueafaeuro2016

Az európai szövetség honlapján kiírt szavazáson a voksok 34,5 százaléka érkezett Király Gábor bravúrjára, melyet a belgák elleni nyolcaddöntőben mutatott be az Eb-n. A magyar válogatott rekordere Kevin de Bruyne próbálkozását védte ki nagyszerű mozdulattal, ám a meccset sajnos így is elveszítettük, 0-4 lett a vége.

A jelenleg sérüléssel bajlódó 41 éves hálóőr magabiztos fölénnyel nyert a versenyben, a 2. és 3. helyen záró Igor Akinfajev és Gigi Buffon csak 14-14 százalékot szerzett.

A 2015/2016-os szezon legszebb gólja címet Lionel Messi nyerte el. A Barcelona klasszisa az AS Roma elleni BL-csoportmeccsen rúgott találatát a szavazatok 34 százaléka látta a legjobbnak, a második helyen záró portugál Ricardino 13, a svájci Shaqiri pedig csak 11 százalékot gyűjtött.

Az UEFA közzétette az elmúlt idény álomtizenegyét is. A szavazatok alapján a Neuer - Alaba, Ramos, Dani Alves, Piqué, Iniesta, Pogba, James Rodríguez, Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo lenne a legjobb csapat.

uefa.com