Nemzetközi foci

Egy rangos derbi a gyász árnyékában

  • varin

Brazília Robinhót is behívta a válogatott keretbe Kolumbia ellen. A Chapecoense együttesére emlékezünk.

Izgalmas összecsapásra kerül sor Brazília és Kolumbia válogatottja között magyar idő szerint csütörtökön hajnalban. Ám a találkozónak igen szomorú apropója lesz, hiszen a tragikus sorsú brazil csapat, a Chapecoense játékosaira emlékeznek.

Mivel a FIFA erre a mérkőzésre nem engedélyezte, hogy a csapatok Európában játszó játékosokat hívjanak haza, Tite és Jose Pekerman is tartalékos válogatottat küld majd pályára, kizárólag otthon játszó játékosokból. A Selecaóban például helyet kapott a 32 éves Robinho és a 31 éves Diego is, a kolumbiaiaknál pedig Pekerman több futballistát is behívott a Copa Sudamericana másik döntősétől, az Atlético Nacionaltól.

"Mint emberi lény, az eredmény nem érdekel engem ezen a mérkőzésen. Itt most az emlékezésé lesz a főszerep, nem a futballé" - nyilatkozta a brazilok kapitánya. "Szeretnénk a részesei lenni valami gyönyörűnek és szeretnénk kifejezni együttérzésünket az elhunytak felé" - erősítette meg Tite szavait a kolumbiai kapus, Camilo Vargas.

A Chapecoense gárdája egyébként már lejátszotta első mérkőzését a tragédiát követően, hétvégén 2-2-t értek el a bajnok Palmeiras ellen.

Fogadási szempontból nagyon nehéz találkozó, sajnos a lapokra nem lehet fogadni egyetlen irodánál sem. Ugyanakkor a mérkőzésből befolyó összeggel az elhunytak családjait szeretnék megsegíteni, így talán arra érdemesebb fogadni, hogy egy gólgazdag, látványos mérkőzéssel emlékeznek majd meg az áldozatokról.

[2429424] 2017-01-26 00:45:00 Brazília - Kolumbiax;