Nemzetközi foci

Még egy bukás és visszavonulok - Di Maria

  • varin

Az argentin zseninek végleg elege lett az elveszített döntőkből. Elhatározta, visszavonul, ha még egyszer át kell élnie.

Kemény éveket élnek át az argentin futballisták, két év leforgása alatt egy világbajnoki döntőt és két Copa América-finálén vehették át csupán az ezüstérmet. Korábban a kudarcok és a sajtó miatt Lionel Messi is bejelentette visszavonulását, ám a Bolha végül meggondolta magát. Honfitársának, Di Mariának azonban végleg elege lett ezekből a bukásokból.

Játssz a Tippkirályban és legyél te Magyarország legjobb sportfogadója!

"Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy Messi meggondolja magát. De ezek olyan dolgok, amiket az ember nyugodtan végig kell gondoljon otthon, egyedül" - kezdte nyilatkozatát a PSG sztárja a TyC Sports.

"Elveszíteni egy döntőt normális dolog. De amikor ilyen rövid idő alatt ez háromszor forduló elő, akkor az már valami teljesen más. Nagyon sokat gondolkoztam, hogy meghozom ugyanazt a döntést, mint Leo, ám végül a feleségem és apám lebeszéltek róla. Egyszerűen nem mondhattam azt, hogy oké, ennyi volt, feladtam. Még azon is gondolkoztam, hogy pszichológushoz fordulok, de a végén realizáltam, hogy ezt magamban kell elrendeznem.

Ugyanakkor elhatároztam, hogy ha még egy döntőt elveszítek, akkor vége, visszavonulok a válogatottól. Most szeretnék optimistán hozzáállni a jövőhöz, a régi, keserves emlékek úgyis egyre halványabbak lesznek. 2008-ban olimpiát nyertünk és babonából a 2018-as világbajnokságon is ezt fogom viselni" - fejezte be mondandóját a PSG sztárja.

Di Mariát egyébként számtalan kritika érte az idei szezonja miatt, a párizsi gárdában ugyanis egyelőre nem brillírozik idén. A 11 tétmeccsén mindössze öt gólpasszig jutott, így nem csoda, hogy a média kereszttüzébe került.